Στις γιορτές, τα shakers, τα jiggers και τα mixers στα cocktail bars παίρνουν φωτιά με μερικά από τα πιο «ψαγμένα» του είδους στην Αθήνα να ετοιμάζουν πολλά και εντυπωσιακά για τους θαμώνες τους… Ας δούμε, λοιπόν, πού θα πρωτοπάμε!

baba-au-rum

Αβάν-γκαρντ κοκτέιλ στο Baba Au Rum
Με moto «Dress to Impress» μάς υποδέχεται την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στο προ-χριστουγεννιάτικο πάρτι της η ομάδα του bar, που όσο περνάει ο καιρός δικαιώνει ολοένα και περισσότερο την κατάταξή του στην 50άδα με τα καλύτερα του κόσμου. Στο Grand Christmas Party τους, λοιπόν, οι Ηλίας Στεργιόπουλος, Θάνος Προυναρούς, Νίκος Γαρτζολάκης και Φαίδων Παπακωνσταντίνου ως καλοί οικοδεσπότες μάς καλωσορίζουν με άφθονο Red Velvet Punch με ζεστά αρώματα μελιού και γήινες νότες κονιάκ και βερμούτ, αλλά και Christmas Rum Punch με αρώματα εξωτικών μπαχαριών συνοδευόμενα από πουτίγκες με ρούμι. Δυνατά βέβαια θα παίζουν και οι αβάν- γκαρντ και signature προτάσεις τους από τον τρέχοντα κατάλογο. Όσο για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε μια γιορτή που ξεκινά από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, η ομάδα αποχαιρετά τη χρονιά που πέρασε με ζεστά punches, γιορτινά cocktails και τη δωδεκαμελή μπάντα-έκπληξη Voice Box που θα τραγουδά a capella.

Κλειτίου 6, Αθήνα, τηλ. 211 7109140.

cocktail-christmas1

Για Martini Meetings στο The Gin Joint
Την Παραμονή των Χριστουγέννων η μπάρα του The Gin Joint γιορτάζει διπλά… Νωρίς το απόγευμα, κάνει πρεμιέρα το πρώτο από τα Three Martini Meetings με το «στέκι του gin» να τιμά δεόντως το φινετσάτο Martini προτείνοντας τρεις διαφορετικές εκδοχές του κάθε Πέμπτη και για 15 εβδομάδες. O Δημήτρης Κιάκος και η μπριγάδα του εγκαινιάζουν την πρώτη εβδομάδα του event ετοιμάζοντας dry martini, 50-50 και dirty martini και αν σκεφτείς ότι τα ράφια του Gin Joint κοσμούν περισσότερες από 140 ετικέτες gin κι ότι μπορείς επίσης να συνοδεύσεις τις επιλογές σου και με ποικιλία από sushi, καταλαβαίνεις ότι θα γίνει πραγματικά χαμός! Μετά τις 10, τη σκυτάλη παίρνει το πάρτι της Παραμονής των Χριστουγέννων, κατά το οποίο θα απολαύσουμε πολλά και ιδιαίτερα cocktails, όπως το Jack Skellington Collins, ένα ανεπανάληπτο χριστουγεννιάτικο gin & tonic ή το χριστουγεννιάτικο punch με χαμομήλι και κόκκινα φρούτα! Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το σκηνικό κινείται στο ίδιο πλάνο με τα Three Martini Meetings να διαρκούν από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ από τη 1 και μετά ο νέος χρόνος κυλά με gin και άφθονη σαμπάνια σε ένα θεματικό πάρτι έκπληξη!

Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση, τηλ. 210 3218646.

noel

Noel, το πιο γιορτινό bar
Στο μπαρ της Στοάς Κουρτάκη είναι πάντα Χριστούγεννα αφού το κλίμα στο ρετρό αυτό στέκι με το πριγκιπικό ντεκόρ και τα πολλά πρόσωπα είναι πάντα γιορτινό. Εδώ, όταν σταθείς στην μπάρα του θα νιώσεις ότι όντως βρίσκεσαι σε ένα «holiday bar» απολαμβάνοντας τα πρωτότυπα cocktails που σου ετοιμάζει η έμπειρη ομάδα του και πίστεψέ μας, είναι όλα ένα κι ένα… Από τη λίστα που επιμελείται ο Γιάννης Κοροβέσης, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το αρκετά spicy Fiery Malabar με μίγμα ινδικών μπαχαρικών, ξηρό βερμούτ και τσίλι, το ιδιόμορφο carrot & stick με τεκίλα, καρότο και bitters από καρδάμωμο ή το Matilda με grappa, βατόμουρο και μπαχαρικά. Στην μπάρα του Noel, όμως, αφήνουν τη δική τους «κληρονομιά» και οι δύο υποψήφιοι του ελληνικού τελικού του διαγωνισμού Bacardi Legacy, ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος με το Smyrna και ο Σταμάτης Σταματιάδης με το Wanderer, μια ακόμα καλή ευκαιρία για να δοκιμάσεις cocktails διεθνών προδιαγραφών.

Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα, τηλ. 211 2159534.

Holy-spirit

Holy Spirit, εκεί που τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται
Το Πνεύμα των Χριστουγέννων δεν θα μπορούσε να λείπει από το «πεφωτισμένο» bar της Γλυφάδας… Αν το επισκεφτείς την Παραμονή των Χριστουγέννων θα γίνεις ένα με τους θαμώνες του σε ένα ξέφρενο χριστουγεννιάτικο πάρτι απολαμβάνοντας τα γιορτινά cocktails, που ετοιμάζουν με μπρίο ο Ξαβιέ Μισαηλίδης μαζί με τους Στέλιο Ράπο, Λάμπρο Φελέκη, Βασίλη Τσιορλιδά και Στράτο Βαχαρίδη. Οι «κοκτειλικές» προτάσεις ενδιαφέρουσες με δύο hot toddies με bourbon και brandy, μέλι, χαμομήλι και μπαχαρικά, ένα ωραίο old fashioned αρωματισμένο με φουντούκια και μια χριστουγεννιάτικη sangria με ruby port, φρούτα του δάσους και grand marnier να έχουν τον πρώτο λόγο. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο, η ομάδα φροντίζει να κάνεις το πρώτο «ζέσταμα» για τη βραδινή σου έξοδο ξεκινώντας ένα πάρτι που θα κρατήσει από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και θα συνεχιστεί, μετά από μια μικρή διακοπή, μετά τη 1…

Λαοδίκης 42, Γλυφάδα, τηλ. 210 898 2650.