Γνώρισα το λιμανάκι της Νάουσας σε εποχές που σήμερα μοιάζουν πολύ μακρινές, όταν όλα εδώ είχαν ανθρώπινα μεγέθη και ο κόσμος που έφτανε για διακοπές στα λιγοστά τότε δωμάτια ήταν διατεθειμένος να περιοριστεί στις λίγες επιλογές που έδινε το ψαροχώρι. Που βέβαια ήδη έδειχνε τα πρώτα σημάδια τουριστικής ανάπτυξης αλλά δεν προμήνυε τη σημερινή εικόνα του.

Ο Μπαρμπαρόσα ήταν ήδη εκεί, ένα μικρό μαγαζί με θαλασσινούς μεζέδες για να συνοδεύεις τη σούμα -το τοπικό τσίπουρο- ή το κρασί σου. Σήμερα, το όνομά του έχει γίνει σχεδόν συνώνυμο με το λιμανάκι της Νάουσας, που υπάρχει από τους χρόνους των Ενετών μαζί με το παλιό μικρού μεγέθους φρούριό του. Απλώνεται και καταλαμβάνει σχεδόν τον μισό χώρο, με λευκά τραπέζια, καρέκλες και ξύλινους νησιώτικους καναπέδες, μια ανάλαφρη αίσθηση καλοκαιριού και μια θέα που από μόνη της αρκεί ακόμη και ως… φαγητό. Ο Ευγένης, ωστόσο, δεν επαναπαύτηκε στις δόξες του πατέρα του, έχει στήσει έναν χώρο που καθημερινά εξυπηρετεί με την ίδια ποιότητα πάνω από 800 πελάτες στα τραπέζια του, σε χρόνους και με ευγένεια που δεν σου επιτρέπουν να φανταστείς τι σφαγή πρέπει να γίνεται στην κουζίνα. Την οποία έχει αναλάβει τα δύο τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Νίκολης, προσφέροντας στον Ευγένη την εξέλιξη και το πέρασμα στη νέα εποχή που είχε ανάγκη το μαγαζί.

Τι θα βρείτε στον κατάλογο; Κυρίως θαλασσινής κατεύθυνσης επιλογές, με όλα τα μοδάτα πια, καλοφτιαγμένα και ισορροπημένα. Ταρτάρ και σεβίτσε, τατάκι και άλλα ωμά, αλλά και κολοκυθοκεφτέδες με τραγανή κρούστα και ζουμερή, ζωντανή καρδιά. Το ταρτάρ του βασιλικού καβουριού είναι από τα μπεστ-σέλερ και δικαίως, όπως και τα πικάντικα χτένια, οι εξίσου πικάντικες γαρίδες «σαγανάκι», τα φρέσκα ψάρια στα κάρβουνα. Τα συνοδεύσαμε με το λευκό του Παριανού οινοποιού Γιώργου Μωραΐτη. Ένα τύπου μιλφέιγ σεμιφρέντο έγινε το δικό μας αγαπημένο. Κλείστε τραπέζι οπωσδήποτε γιατί γίνεται της κολάσεως στις αναμονές και καθώς πρόκειται για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά ο λογαριασμός θα εξαρτηθεί απόλυτα από την παραγγελία σας.

info
Λιμανάκι Νάουσας, τηλ. 22840 51391.