Ανακαλύψαμε ένα νέο cafe bistrot στον ανανεωμένο πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου στο Κουκάκι που θέλεις σίγουρα να επισκεφτείς. Το όνομα του δε είναι τόσο παραμυθένιο όσο και οι γεύσεις του.

gioubaba

Στο βραβευμένο με Όσκαρ ιαπωνικό anime “Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων”, αν η 10χρονη Τσιχίρο ξεχάσει το όνομά της θα ανήκει για πάντα στη μάγισσα Γιουμπάμπα. Μια βόλτα από τον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου στο Κουκάκι ωστόσο, σε πείθει ότι η Γιουμπάμπα δεν είναι μια κακιά μάγισσα, αλλά μια νεράιδα που χαρίζει απλόχερα χαλάρωση και σου φτιάχνει το κέφι με ωραίο καφέ, cocktails και ελαφριά πιάτα.

DSC_5362

Ο λόγος για το νέο café-bistrot Γιουμπάμπα που άνοιξε πριν από περίπου 3 μήνες σε έναν όμορφο πεζόδρομο στο Κουκάκι, ο οποίος σφύζει από καινούρια μαγαζιά γεμάτα κόσμο που αγαπά τις εξόδους στο κέντρο – απόκεντρο.

Πίσω από το όνομα, η Ελίνα και ο Χάρης, δύο αδέρφια που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα μαγαζί με σπιτική ατμόσφαιρα, για να το διακοσμήσουν άλλωστε “έγδυσαν” τα σπίτια της μαμάς και της γιαγιάς τους, ενώ πίσω από το μπαρ ένας μεγάλος πίνακας σου συστήνει την περίφημη, μυστηριώδη Γιουμπάμπα. Το αποτέλεσμα δικαιώνει όλη την οικογένεια και κάνει όσους μένουν και κινούνται στην περιοχή να δίνουν καθημερινό ραντεβού στις ρετρό καρέκλες του.

On-the-way-out-2

Εκτός από το χώρο το Γιουμπάμπα μας αρέσει γιατί είναι ένα μέρος με νόστιμες προτάσεις για όλες τις ώρες της μέρας. Το πρωί πας για καφέ και γλυκό και αργότερα για brunch και μεσημεριανό. Μπορεί βέβαια, να μην έχουν “επίσημο” brunch αλλά τα ροφήματα, οι τάρτες, οι σαλάτες και οι μπρουσκέτες τους είναι ό,τι πρέπει. Δοκιμάσαμε υπέροχη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης και μανιτάρια και τάρτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και οι δύο υπέροχες.

Cafe-Bistrot

Το βραδάκι σειρά έχουν οι ποικιλίες που συνοδεύουν ιδανικά κρασί και ποτό, αλλά επειδή το καλοκαίρι ζητάει και κάτι πιο εξωτικό εδώ βρίσκεις και καλά cocktails. Σημείωσε ότι στο Γιουμπάμπα γίνονται πολύ συχνά και καλλιτεχνικές δράσεις, όπως εκθέσεις ζωγραφικής, stand up comedy, lives, εικαστικές μέρες παιδιών και ενηλίκων, αφηγήσεις παραμυθιών και πολλά ακόμη. Είναι να μη σε μαγεύει αυτό το μαγαζί;

info
Γ. Ολυμπίου 2, Κουκάκι, τηλ. 215 5258800