Η μοντέρνα κουζίνα του σεφ Τάσου Μαντή στο εστιατόριο του 6ου ορόφου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών συναντά το premium ρούμι σε ένα δείπνο πολλών αστέρων.

Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Hytra, εκτός από τα κλασικά πιάτα του σεφ Τάσου Μαντή, θα σερβίρεται ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού 8 πιάτων συνοδευόμενο από εκλεκτό ρούμι από τη Γουατεμάλα. Ο σεφ εμπνέεται από τις ελληνικές γεύσεις και με την εξαιρετική γαστρονομική πέννα του δένει τις πρώτες ύλες Ελλήνων παραγωγών και τροφοσυλλεκτών, με τα γλυκά αρώματα καραμέλας, τις νότες Sherry,τους καραμελωμένους ψημένους βραζιλιάνικους καρπούς και τα φουντούκια που απαντώνται στο premium ρούμι σε ένα γαστρονομικό ρεσιτάλ 8 σταδίων. Από τα πιάτα του δείπνου ξεχωρίζει το τσάι με λευκό κρεμμύδι, μανιτάρι, λεμονοθύμαρο και εστραγκόν που σερβίρεται στο ξεκίνημα, τα φινετσάτα χτένια με κρέμα από άγριο σκόρδο, σάλτσα από καβούρι και βασιλικό αλλά και το βοδινό short rib με ασπρομάτικα φασόλια Λήμνου, κρεμμυδάκια σε ρούμι και μαύρο σκόρδο. Το επιδόρπιο με μήλο, πικρή σοκολάτα, μπισκότο κάσιους και αλμυρή καραμέλα κλείνει ιδανικά το ενδιαφέρον δείπνο. Όταν η τέχνη της απόσταξης και αργής ωρίμασης έρχεται σε τρυφερό tête-à-tête με την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο παρά μοναδικό.

info
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 6ος όροφος, Λ. Συγγρού 107-109, 2177071118, 210 3316767. Κόστος Μενού: €64. Απαραίτητες οι κρατήσεις.