Το εστιατόριο Al Mahara του ξενοδοχείου Burj Al Arab -στο Ντουμπάι, φυσικά- δεν είναι απλά ένα ακόμη πολυτελές εστιατόριο ξενοδοχείου. Κάθε επίσκεψη συνιστά εμπειρία γεύσεων και εικόνων με κεντρικό θέμα τη θάλασσα.

burj-al-arab

Για να το προσεγγίσεις θα περάσεις από μια γέφυρα, μιας και το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα δικό του νησάκι, ενώ περνώντας την είσοδό του θα νοιώσεις από την πρώτη στιγμή σαν εμίρης! Οι ιδιοκτήτες του Burj Al Arab δεν αποκαλούν τυχαία το ξενοδοχείο τους ως το πιο πολυτελές του κόσμου. Όσο για το εστιατόριο Al Mahara (που στα αραβικά σημαίνει “το κέλυφος του στρειδιού”), ακολουθεί την ίδια πολυτελή αισθητική.

al-mahara-restaurant

Το τεράστιο ενυδρείο στη μέση του εστιατορίου, όπου φιλοξενούνται δεκάδες πολύχρωμα, εξωτικά ψάρια, μεταξύ των οποίων ακόμη και καρχαρίες και σαλάχια, είναι το πρώτο που αντικρίζεις καθώς διασχίζεις την εντυπωσιακή, χρυσή είσοδο του Al Mahara, η οποία θυμίζει κέλυφος στρειδιού. Και το ταξίδι στον ονειρικό, θαλάσσιο κόσμο του Ντουμπάι μόλις ξεκίνησε!

al-mahara

Αν είσαι τυχερός και βρεις τραπέζι δίπλα στο ενυδρείο θα αισθάνεσαι ότι απολαμβάνεις το δείπνο σου μέσα στη θάλασσα. Βέβαια, ακόμη και όσοι καθίσουν σε κάποιο από τα άλλα τραπέζια δε θα μείνουν παραπονεμένοι, γιατί αν και θα βρίσκονται σε κάποια απόσταση θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να θαυμάζουν το ενυδρείο, αφού τα καθίσματα είναι τοποθετημένα με τρόπο ώστε όλοι να έχουν θέα.

al-mahara-2

Περνώντας στο μενού, το οποίο όπως καταλαβαίνεις δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι οικονομικό, κυριαρχούν τα θαλασσινά με μερικά από τα signature πιάτα τους να περιλαμβάνουν στρείδια σε ζωμό μήλου-αγγουριού με χαβιάρι, καθώς και ραβιόλι με φουά γκρα και βασιλικά καβούρια σερβιρισμένα με πράσα σε βινεγκρέτ και ελαφρώς κρεμώδη σούπα αστακού. Δε λείπει, όμως και ένα πιάτο με μοσχάρι Wagyu σερβιρισμένο με κοκκινιστό σέλινο, φουα γκρα και νιόκι. Τα πιάτα συνοδεύονται με μια επιλεγμένη λίστα εκλεκτών οίνων αλλά και με απίστευτα cocktails.

info
https://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/burj-al-arab/restaurant-at-burj-al-arab/al-mahara/