Η Μήλος βρέθηκε φέτος στη “χρυσή” εξάδα του Forbes με τα καλύτερα μέρη παγκοσμίως για να επισκεφτεί κάποιος το καλοκαίρι του 2017. Και μπορεί για τους τουρίστες να αποτελεί ανακάλυψη, για εμάς πάντως αυτό το κυκλαδονήσι είναι σταθερή και αγαπημένη αξία διακοπών. Την ξεχωρίζουμε για τη φυσική ομορφιά της και όταν το θέμα έρχεται στο φαγητό, η πρώτη μας σκέψη έχει άρωμα Αρμύρας.

armira-milos (13)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο λόγος για την ψαροταβέρνα Αρμύρα seafood eatery έξω από την Πολλώνια και δίπλα στη θάλασσα, που στεγάζεται στο πετρόχτιστο σπίτι του παππού Λελέρη, γνωστού στο νησί για τη φιλοξενία του και της κυράς του, της γιαγιάς Αντωνίας η οποία τράταρε τους επισκέπτες με μια γεύση από το τσουκάλι της. Εκεί οι παραδοσιακές συνταγές παντρεύονται με σύγχρονες τεχνικές και το αποτέλεσμα είναι αυθεντικά νόστιμο, με τα προσεγμένα υλικά να ετοιμάζονται με μεράκι και τέχνη ικανοποιώντας τους επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

armira-milos (4)

Η έμφαση όπως καταλαβαίνετε δίνεται στα ψαρικά, μιας και η Αρμύρα διαθέτει το δικό της καΐκι που φροντίζει για τις καθημερινές προμήθειες της σε ψάρια και θαλασσινά από τα νερά του Αιγαίου και συγκεκριμένα από τη θάλασσα της Μήλου, της Κιμώλου και της Πολυαίγου. Καρπάτσιο από τόνο, φαγκριά, στείρες, ροφοί και αστακοί είναι μερικές από τις ολόφρεσκες προτάσεις που δοκιμάζετε στην Αρμύρα. Δίπλα τους και ροφομακαρονάδες, καλαμάρι ψητό ή τηγανητό ολόκληρο σερβιρισμένο με σάλτσα κάππαρης και μελωμένη σουπιά στην κατσαρόλα με κρασί και θυμάρι!

armira-milos (9)

Στο μενού συναντάτε και πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως κριθαρότο καλαμαριού με πέστο μαϊντανού, ψητό χταπόδι με φάβα, καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητή κάππαρη, μύδια σοτέ με γλυκό μπούκοβο και ραγού γαρίδας σε κυπριακή πιτούλα με σάλτσα από γιαούρτι και ταχίνι. Για το τέλος, έχουν και σοκολατένιο κορμό κατσαρόλας και γιαουρτογλυκό με μπισκότο, λουίζα και λάιμ -ο ιδανικός επίλογος σε κάθε γεύμα.

armira-milos (8)

info
Αρμύρα, Πολλώνια Μήλου, τηλ. 22870 41015, www.armiramilos.gr
Καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι.