Σημείο αναφοράς κύρους και ποιότητας, το ιστορικό ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες των εστιατορίων La Terrasse και Vardis υπό την καθοδήγηση μιας νέας πολλά υποσχόμενης μεταγραφής.

Εμπνευσμένο concept, διαφορετική προσέγγιση της πρώτης ύλης και προσεγμένο γευστικό πλάνο με δημιουργικές πινελιές. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσίασε το Πεντελικόν, επιστρέφοντας στο προσκήνιο με τον Γιώργο Στυλιανουδάκη στα ηνία της κουζίνας.

STYLIANOYDAKIS

Με τελευταίο του σταθμό την «Αυλή» στο Ρέθυμνο και 30 χρόνια θητεία σε εστιατόρια, όπως Alain Ducasse au Plaza Αthénée, Quique Dacosta, Noma, πεντάστερα ξενοδοχεία και πολυτελή resorts, ο σεφ ανέλαβε τη ριζική ανανέωση των δύο εστιατoρίων του πεντάστερου ξενοδοχείου.

Η πρώτη εντύπωση από το La Terrasse ήταν θετική. Γεύσεις ραφιναρισμένες και βασισμένες σε ελληνικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας μεταλλάχτηκαν με τεχνική τελειότητα σε δημιουργικές συνθέσεις – πραγματικά έργα τέχνης.

STA_2141

Ο σιγομαγειρεμένος μπακαλιάρος κονφί σε ελαιόλαδο με χορταρικά από την Κρήτη, κρέμα πατάτας και σταφίδες κονσομέ, αλλά και το ριζότο δημητριακών με μανιτάρια, σπαράγγια και «πέπλο» άγριων χορταρικών -με διακριτική επίγευση από θυμάρι- ήταν μερικά από τα πιάτα που έμειναν στη μνήμη μας. Ο επίλογος της γαστρονομικής εμπειρίας δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από γλυκός. Η εντυπωσιακή σοκολατένια αύρα με τα 11 και πλέον συστατικά και το γαλακτομπούρεκο με καραμελωμένο φύλλο κρούστας και ζελεδάκι μελιού έκαναν εντυπωσιακό φινάλε.

STA_2865

Στο μπαρ του ξενοδοχείου ο ταλαντούχος Χρήστος Καλαϊτζής μας ετοίμασε ένα εξαιρετικό κοκτέιλ με ρούμι αρωματισμένο στο τηγάνι με αρμπαρόριζα και κανέλα παντρεμένα με τρία εσπεριδοειδή (πάσιον φρουτ, λαιμ, γκρέιπφρουτ), σιρόπι βανίλιας Μαδαγασκάρης και αρώματα από καπνισμενο τριαντάφυλλο. Η προετοιμασία του αποτελεί από μόνη της μια εμπειρία.

KOKTEIL

Ο χώρος του La Terrasse λειτουργεί από το πρωί ως σημείο συνάντησης για καφέ ή φαγητό μέχρι αργά το βράδυ. Όσο για το Vardis, που αναμένεται να ανοίξει σύντομα, θα δώσει έμφαση στην κρητική παράδοση, ξεδιπλώνοντας τον γευστικό πλούτο της γενέτειρας του σεφ.

info
La Terrasse, Ξενοδοχείο Πεντελικόν, Δηληγιάννη 66, τηλ. 210 6281400.