Η κουζίνα του Porto Kea Suites στην Κορισσία της Τζιας φέτος το καλοκαίρι έχει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου και είναι υπέροχη. Τη δοκιμάσαμε κι έχουμε άποψη.

lazarou-5

Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ο Πειραιώτης μάγειρας με το θαλασσινό ταμπεραμέντο που χρόνια τώρα έχει κυριαρχήσει στο χώρο της γαστρονομίας δίνοντας στην ψαροφαγία κυρίως – αλλά όχι μόνο- το προσωπικό του στίγμα. Είναι επίσης πνεύμα ανήσυχο κι ανοιχτό στις συνεργασίες που κάθε τόσο κάτι καινούριο έχει να μοιραστεί μαζί μας. Μια από τις τελευταίες νόστιμες ειδήσεις ήταν η συνεργασία του με την κουζίνα του Porto Kea Suites στην Κορισσία της Τζιας.

_MG_5706

Η Τζια είναι το κυκλαδονήσι με την πιο εύκολη και γρήγορη πρόσβαση, αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αττική. Παίρνεις το καράβι από το λιμάνι του Λαυρίου και σε μία μόλις ώρα είσαι εκεί. Εκτός του ότι είναι ένα απίθανο νησί, με γραφική Χώρα -την υπέροχη Ιουλίδα κι ωραίες παραλίες για να εξερευνήσεις, τώρα έχει πλέον και το συγκριτικό πλεονέκτημα του να βάλεις γεύση και άρωμα Λαζάρου στις διακοπές σου. Έτσι συνέβη και σε εμάς, μια ομάδα δημοσιογράφων που ξεκινήσαμε από το Λαύριο μια Παρασκευή στα τέλη Μαΐου με την αποστολή να δοκιμάσουμε το ολοκαίνουριο μενού του Λευτέρη στο Porto Kea Suites.

gavros

Δύσκολη αποστολή, αν σκεφτείς ότι οι δοκιμές περιελάμβαναν πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, αλλά Λαζάρου είναι αυτός και χαλάλι οι θερμίδες. Από τον πρωινό μπουφέ και τα κρύα πιάτα του pool bar, μέχρι τις γαστρονομικές προτάσεις των μεσημεριανών και βραδινών καρτών, όλα είναι φτιαγμένα με εξαιρετικές, εγχώριες κυρίως πρώτες ύλες και τόσο άψογα παρουσιασμένα στο πιάτο που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίσαμε είναι το κριθαράκι με γαρίδες, το ψητό καλαμάρι με κρέμα από ταραμά, το καρπάτσιο λαυράκι με ζελεδάκι από ούζο, αλλά και το cheesecake με χλωροτύρι Κυκλάδων.

_MG_5934

Θα επανέλθω στο πρωινό μπουφέ γιατί μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Καλοστημένος, ξεκάθαρος χωρίς υπερβολές, αλλά τόσο πλήρης! Η επιτομή του πλούσιου και όχι του υπερβολικού, σχεδιασμένος με μέτρο και αρχοντιά. Με επιλογές για όλα τα γούστα κι όλες τις ανάγκες. Το ντόπιο μέλι, τα φρέσκα φρούτα, οι ξηροί καρποί, τα ιδιαίτερα τυριά και αλλαντικά, η ποικιλία σε αβγά, πίτες και γλυκίσματα σε αφθονία, να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις να βάλεις στο πιάτο σου.

ceasar's-salad

creme-sokolatas

Ο καιρός μόνο δεν ήταν με το μέρος μας αφού το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο δεν μας έκανε τη χάρη και μας προέκυψε πολύ βροχερό. Η εμπειρία πάντως ήταν εξαιρετική από κάθε άποψη αφού είχαμε την ευκαιρία να χαρούμε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου που είναι φτιαγμένοι με εξαιρετικό γούστο και έμφαση στην σύγχρονη τέχνη. Το ξενοδοχείο βέβαια, είναι από μόνο του ένα μπιζού αρχιτεκτονικής, που αποτελείται από ένα σύνολο μεμονωμένων κτισμάτων, τα οποία εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον του νησιού και στο πνεύμα των Κυκλάδων γενικότερα. Τα δωμάτια είναι άνετα, καλοφτιαγμένα, όμορφα διακοσμημένα και διακρίνεις την ποιότητα και στην τελευταία λεπτομέρεια. Από το στρώμα και τα κλινοσκεπάσματα, τα υπέροχα μάρμαρα και την καμπίνα του μπάνιου, μέχρι τα έπιπλα και τις βεράντες που όλες έχουν να σου διηγηθούν μια ξεχωριστή ιστορία με θέα. Πότε στον κήπο, πότε στη θάλασσα, την πισίνα ή το εκκλησάκι του Αϊ-Γιώργη.

Σημειώστε πως το ξενοδοχείο μπορείτε να περάσετε και μερικές ώρες ευεξίας και χαλάρωσης, αφού διαθέτει και υπηρεσίες spa.

info
Porto Kea Suites, Κορισσία, Τζια, 22880 22870, info@portokea-suites.com