Ο Γιώργος Γκάτσος έχει σπουδάσει θεολογία στη Σερβία, όπου έχει και ένα εστιατόριο, έχει και το θρυλικό Νεγρεπόντε στα Λαδάδικα, κυρίως όμως έχει μια βορειοελλαδίτικη αίσθηση για τον σπάνιο μεζέ, για τα πιο ψαγμένα προϊόντα της πιο κρυμμένης Ελλάδας. Αφιερωμένο στον άγιο των μαγείρων, τον Άγιο Ευφρόσυνο, το νέο του αθηναϊκό παιδί, έχει κάτι από το ιερό της χαλαρής γεύσης.

Κάτω από τους πολυελαίους που κάποτε ανήκαν στον Τίτο θα ξεκινήσεις μια οινική ιερουργία, καθώς η Αθηνά Τσώλη, σύντροφός του και άξια οινολόγος, θα σε οδηγήσει στις δικές της σπάνιες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Με τις ευλογίες του Ευφρόσυνου, ο Γιώργος θα αναλάβει τα μεζεδάκια. Φραγκοσυριανή γραβιέρα μικρής παραγωγής με μαρμελάδα πράσινης ντομάτας, το καταπληκτικό λαδοτύρι της Ζακύνθου, μια ολόδροση πράσινη σαλάτα με ντοματίνι και κολοκυθάκι, στο πιο ιδανικό λαδόξιδο.

Τον καβουρμά του, ζουμερό και βουτυράτο, τον παραγγέλνει σε ειδικό χασάπη, μοσχαρίσιο με ελάχιστο αρνάκι για το απόλυτο της νοστιμιάς, στον σερβίρει ελάχιστα περασμένο από το φούρνο παρέα με τη γλύκα μιας σιγοψημένης ντομάτας. Το άιβαρ, η μαγική αλοιφή με ψημένες στα κάρβουνα πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνα, έρχεται αυθεντικό από τη μητέρα πατρίδα του τη Σερβία, πλάι η γλυκο-αλμυρή ισορροπία μιας σαλάτας με ντοματίνι και φέτα τυλιγμένη σε ροδέλες αγγουριού. Από το φούρνο βγαίνει ένα κότσι γεμιστό με τυρί και μελωμένες πατατούλες, και στο αντίο μιας κατακόκκινης «Νάουσας» κεραστήκαμε καραμελένιο μουστολούκουμο του «Παππού» από τον Βόλο.

info
Αν. Ζίννη 34, Κουκάκι, τηλ.: 210 9246354