Μπορεί φέτος να περάσουμε την Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι, αλλά φροντίζουμε να επιλέξουμε ένα μενού που θα κάνει τη μέρα μας πιο απολαυστική και σίγουρα, πιο ξεκούραστη αφού θα έρθουν όλα έτοιμα στο σπίτι.

Για την Καθαρά Δευτέα λοιπόν, οι σεφ του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία έχουν μία γευστική πρόταση, που έρχεται πακέτο στο σπίτι. Για την ακρίβεια, έχουν επιμεληθεί ένα μενού που τιμάει τις παραδοσιακές σαρακοστιανές γεύσεις και φυσικά, δεν αφήνει εκτός τους βασικούς πρωταγωνιστές του σαρακοστιανού τραπεζιού -τον χαλβά και τη λαγάνα.

Το μενού για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα όπως χαλβά μακεδονικός, ελιές Χαλκιδικής & ελιές για ήρωες, λαχανικά τουρσί, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, χταπόδι ξιδάτο, σαλάτα φακές με μικρόφυλλα σαλατικά και σάλτσα με εσπεριδοειδή, φασολάδα σούπα, αγκινάρες αλά πολίτα, σουπιές με σπανάκι, μάραθο και λεμόνι και πιλάφι με γαρίδες και μύδια. Για επιδόρπιο, έχουν ετοιμάσει κέικ ταχίνι με φρούτα confit, μαρμελάδα πορτοκάλι και μπίτερ σοκολάτα, ενώ η λαγάνα έρχεται τυλιγμένη στην αυθεντική λινή πετσέτα με το κεντημένο οικόσημο του ξενοδοχείου. Κόστος μενού για 4 άτομα: €260.

info
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες καλείτε καθημερινά, 11.00 – 19.00, στο τηλ. 210 3330748.

Δείτε επίσης:
Κουίζ: Πόσα ξέρεις για την Σαρακοστή;

Οι αρτοποιοί ετοιμάζουν 350.000 λαγάνες για την Καθαρά Δευτέρα

Τα ρεβίθια της νηστείας