Ο χώρος του παλιού Άνετον στο Μαρούσι, το οποίο μεταφέρθηκε στο κέντρο, δεν άργησε να αξιοποιηθεί αφού πρόσφατα στη θέση του άνοιξε ένα νέο εγχείρημα ονόματι Καρπός.

Η κουζίνα του είναι μεσογειακή με μικρές ανατροπές. Τυρί αμυγδάλου παρέα με ολόφρεσκα λαχανικά, κρουτόν φέτας και αφρό ξινόγαλου στη σαλάτα – σπανακόπιτα, πουρές γλυκοπατάτας με ελληνικό καφέ, μαρέγκα ρεβιθιού και λαχανοντολμάδες με χέλια και ψαρονέφρι είναι μερικά από τα πιάτα που φιγουράρουν στο μενού.

Ο σεφ και συνιδιοκτήτης Νίκος Σιγέρης και η ομάδα του, με μακρά εμπειρία σε κουζίνες γνωστών εστιατορίων της Αθήνας, σε συνεργασία με τον έτερο ιδιοκτήτη, Νίκο Μάρκο, ρίχνουν άγκυρα και στήνουν την κουζίνα που ονειρεύονται σε μία γειτονιά του Αμαρουσίου. Μια ζεστή φιλόξενη αγκαλιά, με φυσικά υλικά και αρμονικά χρώματα. Δύο μεγάλα τραπέζια αντίκες και ένας μπουφές να μας θυμίζουν τα τραπεζώματα των παιδικών μας χρόνων. Μία εντυπωσιακή ολάνθιστη ταπετσαρία και εικαστικά με καρπούς της γης, δημιουργούν κλίμα δημιουργικής θαλπωρής και ηρεμίας. Επιλεγμένα ούζα, τσίπουρα απλά και παλαιωμένα και ένα ψαγμένο οινικό ταξίδι που ξεκινά από την Ήπειρο και καταλήγει στην Κρήτη συμπληρώνουν την εμπειρία. Ανάμεσα στις κλασικές επιλογές ξεχωρίζουν μικρά τολμηρά οινοποιεία, βιολογικές ετικέτες και ετικέτες φυσικής οινοποίησης.

info
Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι, Τηλ.: 210 8068032. Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 18:00 – 23:30
Κυριακή: 13:00 – 18:00.