Το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο εκπλήξεις. Νόστιμες τις περισσότερες φορές. Τελευταία μας ανακάλυψη ένα πρωτότυπο μαγαζάκι που “παίζει” την πατάτα στα δάχτυλα!

Το street food αρχίζει και μπαίνει για τα καλά στην ελληνική νοοτροπία. Κατηφορίζοντας, λοιπόν, την Κολοκοτρώνη, θα πέσετε πάνω σε ένα μαγαζί, που δίνει βάση στην ψητή πατάτα.

kayth patata1edited

Η ιδέα έρχεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, την Τουρκία, στην οποία έζησε ο ιδιοκτήτης της “Καυτής Πατάτας”, όπου το kumpir, η γεμιστή ψητή -με τη φλούδα- πατάτα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και λαχταριστά street food. Η φιλοσοφία είναι απλή: πατάτα (γύρω στα 400 γραμμ.), που φουρνίζεται και ψήνεται για μιάμιση ώρα, στη συνέχεια της προσθέτουν βούτυρο και τυρί και μετά αφήνεται στις ορέξεις μας να τη γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει. Από κοτόπουλο, μανιτάρια, καλαμπόκι, φασόλια και πιπεριές μέχρι ρώσικη, μελιτζανοσαλάτα, καυτερή εσμέ και πολλά ακόμα. Οι συνδυασμοί, απεριόριστοι.

kayth patata12edited

Φυσικά υπάρχουν και οι έτοιμες συνταγές για εκείνους που θέλουν να ακολουθήσουν την πεπατημένη, όπως η Mama’s, με τυρί, βούτυρο, λάχανο, κιμά, πιπεριά, καροτοσαλάτα και πράσινες ελιές σε ροδέλες. Εγώ δοκίμασα μία με κοτόπουλο, καυτερή εσμέ, καλαμπόκι και σος γιαουρτιού για να «σβήνει» την κάψα και με αποζημίωσε με το παραπάνω.

kayth patataedited

Όσο για την τιμή της, μια πατάτα με τα βασικά υλικά και από 1 έως 4 extra κοστίζει 3,5 ευρώ, από 5 έως 8 extra 4,50 ευρώ και από 8 έως 12 υλικά -για τους πιο πληθωρικούς- 5,50 ευρώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χορτάσετε και αν σας αρέσει το παιχνίδι με την πατάτα -που σε ποιον δεν αρέσει- θα επιστρέψετε.

info
Κολοκοτρώνη 37, Αθήνα-Κέντρο, τηλ. 2114083576, www.kaftipatata.gr
Στο κέντρο της Αθήνας κάνει και delivery (τηλ. 211 4083576).