Η ομάδα του εστιατορίου Simul στο Κολωνάκι επέστρεψε από 1η Σεπτέμβρη από τις διακοπές της, φέρνοντας νέες προτάσεις που φιγουράρουν δίπλα στα πιο αγαπημένα πιάτα του μενού. Όσο ο καιρός το επιτρέπει, ευκαιρία να πιάσουμε θέση στα τραπεζάκια έξω για να τα δοκιμάσουμε όλα!

Tartare-από-μοσχαρίσιο-κόντρα-με-κρέμα-wasabi-,αγγούρι-,-σχοινόπρασο-,-soya-,-σουσάμι-και-αυγό-ορτυκιού

-Hot-dog''-χωριάτικο-ψωμί-με-κρέμα-λουκάνικου-,-αβοκάντο-,-ραπανάκι-και-τυρί-cheddar

Ο σεφ Νίκος Θωμάς λοιπόν, έχει κρατήσει στο μενου του Simul gastronomic situ μερικά από τα πιο γνωστά πιάτα τους, όπως το tartare από μοσχαρίσια κόντρα με κρέμα wasabi, αγγούρι, σχοινόπρασο, soya, σουσάμι και αβγό ορτυκιού, τη μοσχαρίσια ουρά σε μαρινάδα καντονέζα με τηγανιτό νιόκι και γλυκό κρεμμύδι, καθώς και τον περίφημο κρασάτο κόκορα με τραχανά και αρσενικό Νάξου. Όσο για τις νέες προτάσεις, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ψητή μελιτζάνα miso με γλυκο τσίλι, σουσάμι και μαιντανό και έναν απίθανο “λαχανοντολμά” πάπιας με kale και foie gras, που ανυπομονούμε να γευτούμε.

Φρέσκα-ζυμαρικά-γεμιστά-με-άγρια-μανιτάρια-και-σιτάκε

“Rock the Gourmet” Degustation Menu
Αφήστε τον σεφ να σας μυήσει στη φιλοσοφία της κουζίνας του Simul, μέσα από το νέο μενού γευσιγνωσίας “Rock the Gourmet”, που αποτελείται από 5 χαρακτηριστικές γεύσεις από τον σεφ Νίκο Θωμά, οι οποίες συνθέτουν μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Συγκεκριμένα, στο degustation menu περιλαμβάνονται: tartare από γαρίδα γάμπαρη με λευκό ταραμά και μύδια “τουρσί”, carpaccio ροδάκινου με βαλεριάνα και μαγιονέζα yuzu, φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα, αρνίσια σπάλα με κρέμα πολέντας, τηγανητά αμπελόφυλλα και μαύρο σκόρδο και για το τέλος, μπακλαβάς με παγωτό καϊμάκι και κρέμα δυόσμου. Κόστος: € 35 / άτομο.

info
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 210 7224737. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18:00-24:00. Κυριακή κλειστά.