Με το καλοκαίρι μία ανάσα μακριά, οι ταράτσες της πόλης ετοιμάζουν νέες γευστικές εκπλήξεις, προσκαλώντας μας να κάνουμε τις βραδινές μας εξόδους στα ψηλά και με την καλύτερη θέα.

Το Acropolis Secret στο roof garden του Divani Palace Acropolis, καλωσορίζει για ακόμα μια χρονιά τους καλεσμένους κάτω από τη σκιά του Παρθενώνα, υποσχόμενο ένα γευστικό καλοκαίρι, με τον σεφ να προτείνει πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα.

Η αρχή γίνεται με λαχταριστά ορεκτικά, όπως κρητικά σπανακοπιτάκια με χειροποίητο φύλλο, χταπόδι στη σχάρα με σαλάτα από φάβα Σαντορίνης και ελιές αλλά και δροσερές σαλάτες όπως ρόκαι με μοσχαρίσιο προσούτο, γραβιέρα και ροδάκινο σχάρας. Η γευστική εμπειρία συνεχίζεται με pasta και risotto, φρέσκο ψάρι και εξαιρετικές επιλογές σε κρέας, όπως ταλιάτα από μοσχαρίσιο διάφραγμα Black Angus σερβιρισμένο με πατάτες hash brown και baby λαχανικά αρωματισμένα με δενδρολίβανο.

Τον επίλογο γράφουν λαχταριστά επιδόρπια, με τις ελληνικές συνταγές να αποκτούν ένα μοντέρνο twist. Για παράδειγμα, η σιφνέικη μελόπιτα με ανθότυρο και κανέλλα σερβίρεται με παγωτό μαστίχας με ροζ πιπέρι και γλυκό περγαμόντο με σουσάμι. Οι προτάσεις του μενού συμπληρώνονται ιδανικά από την αξιόλογη wine list του εστιατορίου.

info
Παρθενώνος 19-25, Αθήνα, τηλ. 210 9280100.