Το cocktail bar 42 απέκτησε νέο cocktail menu και νέες γεύσεις! Ξεκινώντας τη λειτουργία του από τις 9 το πρωί, στο 42 θα βρεις πολλές επιλογές σε πρωινό για να συνοδεύσεις τον specialty καφέ σου: Breakfast bowl με γιαούρτι, σπιτικό granola, αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα, breakfast sandwich με καλοψημένο μπέικον, λιωμένο τυρί cheddar και ένα τηγανητό αβγό πάνω σε σπιτικό biscuit bun ή τα αγαπημένα όλων pancakes με maple syrup και πραλίνα ή με blueberry syrup.

bao

breakfastsandwich

Ο non smoking χώρος του 42 είναι ιδανικός, όμως και για ένα γρήγορο lunch break με ένα ελαφρύ bagel με σολομό και lime cream cheese ή μια σαλάτα, όπως η vegetarian quinoa salad με σωταρισμένο σπανάκι, μανιτάρια, αβοκάντο και αυγό ποσέ. Για τους πιο πεινασμένους δεν λείπουν και οι επιλογές από burgers: το classic burger με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί cheddar, πίκλες, σπιτικό κρεμμύδι τουρσί και σπιτική σως είναι «όλα τα λεφτά»!

ramen

chickensandwich

Από τα ήδη αγαπημένα του καταλόγου ξεχωρίζει το Fried Chicken sandwich με στήθος κοτόπουλο μαριναρισμένο σε ξινόγαλα και μυρωδικά, παναρισμένο και τηγανητό πάνω σε σπιτικό biscuit bun με spicy sriracha mayo και coleslaw.
Μια ιδιαίτερη επιλογή με έντονο άρωμα Νέας Υόρκης είναι το 42 Pork Belly Ramen. Σπιτικός ζωμός κοτόπουλο μαζί με dashi, ένα “τσάι” από φύκια, μανιτάρια shiitake και αποξηραμένο bonito tuna, σερβιρισμένο με noodles, μανιτάρια shiitake και σιγομαγειρεμένο pork belly και αβγό.

42barathens

Καθώς, όμως, το 42 ανέκαθεν ξεχώριζε για τα cocktail του, ο ιδιοκτήτης και bar manager, Χρήστος Χουσέας, αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στα bar snack, τα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει σκέτα ή σε συνδυασμό με το αγαπημένο του ποτό. Ποιος μπορεί άλλωστε να πει όχι στα αχνιστά bao buns με χειροποίητα ψωμάκια ατμού, γεμιστά με φρέσκα λαχανικά και pancetta που ψήνεται αργά στο φούρνο με μυρωδικά και apple cider;

chickencausa

Ο κατάλογος της Μαριάννας Μπόικου είναι επηρεασμένος από την εμπειρία της στη Νέα Υόρκη, όπου εκπαιδεύτηκε και δούλεψε τα τελευταία δυο χρόνια. Εκεί, σε ένα bar, ο κατάλογος φαγητού είναι εξίσου προσεγμένος με αυτόν των cocktail, κάτι που πλέον εφαρμόζεται και στο 42. Όσο για τις λεπτομέρειες, είναι πάντα εκείνες που κάνουν τη διαφορά. Όπως για παράδειγμα, οι πατάτες που συνοδεύουν τα burgers, που είναι ποσαρισμένες και διπλοτηγανισμένες ή τα bao και τα biscuit bun τα οποία φτιάχνονται inhouse καθημερινά.

Δείτε επίσης
22 must μέρη για φαγητό και ποτό στην Κολοκοτρώνη

info
42 Bar Athens, Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα, τηλ. 213 0052153.