Είτε τα λες pancakes, είτε τα λες τηγανίτες, η ουσία είναι μία: Τα αφράτα αυτά συννεφάκια γεύσης έχουν γίνει μόδα και όχι άδικα, αφού είναι πεντανόστιμα και συνδυάζονται τέλεια με τον καφέ ή το τσάι. Αν είσαι και εσύ δεινός θαυμαστής τους, όπως εμείς, φρόντισε να επισκεφθείς όλες τις παρακάτω διευθύνσεις για να τα δοκιμάσεις σε όλες τις εκδοχές τους!

dalliance

The Dalliance House
Εδώ τα pancakes βάζουν τα καλά τους, ντύνονται με σιρόπι σφένδαμου και φρέσκα φρούτα εποχής και σε περιμένουν καθημερινά έως τις 19.00. Σου προτείνουμε να τα συνοδέψεις με μία κούπα ζεστού ή κρύου καφέ από ποικιλίες Arabica ή Brazil, signature κρύο τσάι Kusmi ή ένα ποτήρι με φρεσκοστυμμένο χυμό.

Κυριαζή 19, Κηφισιά
Τηλ.: 210 623 0775

nice-and-easy

Nice n easy
Στο all day long bio cafe-restaurant στην οδό Σκουφά θα βρεις τα πιο νόστιμα και υγιεινά pancakes, φτιαγμένα από βιολογικά και οικολογικά προϊόντα. Στο μενού του πρωινού και του brunch, λοιπόν, θα συναντήσεις λαχταριστά pancakes από αλεύρι quinoa, φρούτα του δάσους και κορινθιακή σταφίδα golden black, συνοδεία σιροπιού σφενδάμου ή θυμαρίσιου μελιού.

Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι
Τηλ.: 210 361 7201

harvest

Harvest
Εδώ η κόλαση επί γης μεταφράζεται σε γεμιστά pancakes με πραλίνα φουντουκιού και creme anglaise και σε Harvest special pancakes με στρώσεις cheesecake και σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Ναι, και εμάς μας τρέχουν τα σάλια!

Αιόλου 64 και Ευρυπίδου
Τηλ.: 2130 252284

new york2 - Αντίγραφο

New York Sandwiches
Είναι από τα λίγα σημεία στην πόλη που θα βρεις αλμυρά pancakes, με εκείνα που συνοδεύονται με μπέικον, αβγό τηγανητό και σιρόπι σφενδάμου να ξεχωρίζουν. Εξαιρετική επιλογή είναι επίσης και τα pancakes benedict με ζαμπόν, τυρί emmental, αβγό ποσέ και σάλτσα hollandaise.

Νίκης 23, Αθήνα
Τηλ.: 210 321 6000

white-spoon

White Spoon
Ποιος είπε ότι τα pancakes χρειάζονται φαντεζί συνοδευτικά για να αναδειχθούν; Τα pancakes με σοκολάτα, μπανάνα και ζάχαρη άχνη ή με σπιτική μαρμελάδα φράουλα του White Spοon είναι η απόδειξη ότι μερικές φορές οι απλές γεύσεις είναι και πιο απολαυστικές!

Λεωφ. Μεσογείων 234 και Βεντούρη 1, Χολαργός
Τηλ.: 210 6533645

habits

New Habits
Εάν ψάχνεις ποικιλία γεύσεων, πέρασε μία βόλτα από τη Νέα Σμύρνη και το New Habits, καθώς εκεί το μενού ανανεώνεται κάθε 15 μέρες! Στις σταθερές αξίες του μαγαζιού ωστόσο ξεχωρίζουμε τα pancakes με σοκολάτα, μπισκότο και φράουλα ή εκείνα με τη λευκή πραλίνα φουντουκιού και τα μπισκότα oreo.

25ης Μαρτίου 25, Νέα Σμύρνη
Τηλ.: 210 931 1745

peacock

Mr. Peacock
Τα διάσημα pancakes του Mr. Peeacock «λούζονται» με σοκολάτα ή σιρόπι σφενδάμου και όπως είναι φυσικό κάνουν τους επισκέπτες να παραλύουν! Συνδύασέ τα με ένα μυρωδάτο καφέ και μια μπάλα παγωτό και ξεκίνησε την ημέρα σου με τον πιο γλυκό τρόπο!

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 680 0390

New Taste
Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου New Hotel στο κέντρο της Αθήνας, θα βρεις pancakes με μπανάνα, πεκάν και σιρόπι καραμέλας ή σιρόπι σφενδάμου, ενώ στο πρωινό θα βρεις και την πιο “φρέσκια” εκδοχή τους με μύρτιλλα. Αν πας για brunch βέβαια μην ξεχάσεις να κάνεις κράτηση γιατί αλλιώς αμφιβάλλουμε εάν θα βρεις τραπέζι!

Φιλελλήνων 16, Αθήνα
Τηλ.: 210 327 3170

underdog

The Underdog
Στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, στο The Underdog, θα απολαύσεις ίσως τα πιο αφράτα pancakes που έχεις φάει ποτέ! Με γεύσεις όπως, μέλι-καρύδι-κανέλα, πραλίνα φουντουκιού-τριμμένα μπισκότα και κρέμα cheesecake-μαρμελάδα κόκκινων φρούτων-μπισκότο Oreo, δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!

Ηρακλειδών 8, Θησείο
Τηλ. 213 0365393

melinikon

Μελίνικον
Τα πιο ευφάνταστα pancakes βρίσκονται σίγουρα εδώ! Με γεύσεις όπως club sandwitch και black forest, δεν θα ξέρεις αν θέλεις να ενδώσεις σε κάτι αλμυρό ή γλυκό…Ή μήπως προτιμάς να φτιάξεις την δική σου γεύση, διαλέγοντας από μία ποικιλία υλικών, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων λιαστή ντομάτα, καπνιστό σολομό, σάλτσα λάιμ και φρούτα του δάσους; Η συμβουλή μας; Παρήγγειλε ένα-δύο αλμυρά και άλλα τόσα γλυκά και μοιράσου τα με τις φίλες σου!

Σκουφά 37, Αθήνα
Τηλ.: 21 1409 1430