Ένας από τους καλύτερους και διασημότερους Chef της Ελλάδας, ο βραβευμένος Αθηναγόρας Κωστάκος, είναι ο εμπνευστής του project του εστιατορίου Branco Mykonos στην παραλία Πλατύς Γιαλός. Με μεγάλη εμπειρία στις κουζίνες της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, ο “Σεφ των Κυκλάδων” είναι ο δημιουργός διάφορων γαστριμαργικών concepts στην Αθήνα και την Μύκονο. Μέσα από το Branco Mykonos, φέρνει την Ελληνική Κουζίνα στο προσκήνιο, στρώνοντας ένα «κυριακάτικο τραπέζι που μυρίζει Ελλάδα», όπως δηλώνει ο chef de cuisine Αριστοτέλης Ζέρβας, ο οποίος και υλοποιεί το project.

branco2

Μέσα από το μενού του, ο διάσημος σεφ επαναπροσδιορίζει την ελληνική γεύση, συστήνοντας την μέσα από το πρίσμα της gourmet κουζίνας. Παντρεύοντας κλασικές ελληνικές γεύσεις με μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές, χωρίς να αλλοιώνει τον χαρακτήρα τους, ο σεφ σερβίρει πραγματικά εκλεκτά πιάτα, όπως μαριναρισμένο γαύρο με ελιές και αέρινο αγιολί, σαρδέλες με τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού, μους κίτρινης κολοκύθας με καπνιστά αυγά ξιφία, ψητούς μυκονιάτικους κεφτέδες με καπνιστό γιαούρτι και κρουστά ντοματίνια κονφί, αλλά και κυκλαδίτικο αρνί στη σούβλα με λάδι από κάπαρη και μαϊντανό. Για τους λάτρεις των θαλασσινών από την άλλη, δημιούργησε πιάτα, όπως τη ζουμερή τσιπούρα με αρωματικά βότανα και ελαφριά σάλτσα αυγολέμονο.

branco4

Για το τέλος, ο pastry chef, Σπύρος Αρτελάρης, σερβίρει αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά με μικρές παραλλαγές, όπως το εκμέκ με κρέμα μαστίχας και βύσσινο, η πορτοκαλόπιτα με σιρόπι αγάβης και το εκλέρ με τραγανή βάφλα και τέσσερις υφές σοκολάτας.

branco3

Στη βεράντα του Branco όμως πέρα από εξαιρετικό φαγητό μπορείς να απολαύσεις και ευφάνταστα κοκτέιλ με την υπογραφή του Βασίλη Κυρίτση, αλλά και να θαυμάσεις τη θέα στην παραλία, από την οποία δεν λείπουν τα events με επώνυμους DJs.

Info
Πλατύς Γιαλός, Μύκονος 846 00, τηλ. 2289 025500