Ο Ηλίας Μαμαλάκης και η Ιωάννα Σταμούλου τρώνε μαζί και σχολιάζουν χώρια. Αυτή τη φορά έφαγαν κι έγραψαν για την Αlmyra στη Νέα Κηφισιά.

Στην πλατεία της Νέας Κηφισιάς η Αlmyra προσφέρει ένα μενού που μοσχοβολάει φρεσκάδα και θαλασσινή αλμύρα. Κοσμική θαλασσινή ταβέρνα, με χαρούμενο λευκό ντεκόρ που παραπέμπει σε ψαρέματα και νησί, η Αλμύρα αγαπήθηκε από το κοινό των βορείων προαστίων, που τον μεζέ τον προτιμά ελαφρώς δημιουργικό και με άποψη, έτσι όπως τον μαγειρεύει και ο Γιάννης Λιάκου. Θεσσαλονικιός και μερακλής στην κουζίνα του, αγαπάει το ψάρι και ξέρει να το μαγειρεύει. Ανοιχτή μεσημέρι – βράδυ όλες τις μέρες της εβδομάδας, προσφέρεται για μεζέδες και τσίπουρα αλλά και για υψηλών απαιτήσεων ψαροφαγία.

ALMYRA

Η γνώμη του Ηλία Μαμαλάκη

Το φαγητό
Εμείς απολαύσαμε μια σειρά από ψαρομεζέδες και γοητευτήκαμε από την απλότητα της γεύσης και την ελαφρότητα του μαγειρέματος. Μια υπέροχη κακαβιά μάς μαλάκωσε το στομάχι για να δεχτεί τους πικάντικους μεζέδες. Το τραπέζι μας γέμισε με καλούδια: λευκή και μαύρη ταραμοσαλάτα δουλεμένη με μελάνι σουπιάς, ψητή μελιτζάνα με καπνιστό χέλι Μεσολογγίου, γαύρο μαρινάτο με σκόρδο και μαϊντανό, πολίτικη λακέρδα, καρπάτσιο από τόνο, αβγοτάραχο Μεσολογγίου και άλλα αλίπαστα. Σαρδέλα σχάρας, οπωσδήποτε χταπόδι φρέσκο στα κάρβουνα, μπουγάτσα θαλασσινών με κολοκύθα και μυρωδικά και ένας κορυφαίος μεζές, καραμελωμένο χταπόδι με φάβα Σαντορίνης! Αν επιθυμείτε ψαράκι, πάντα υπάρχει φρέσκο ελληνικό ψάρι από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η διαθέσιμη ποικιλία κρασιών ταιριάζει ανυπερθέτως με τα ψάρια. Φάγαμε δύο γλυκά, ένα μιλφέιγ με μους σοκολάτας και ένα παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο με βανίλια Μαδαγασκάρης.

Το σέρβις

Γρήγορο και άψογο, απόλυτα συγχρονισμένο με την κουζίνα.

ALMYRA2

Η ετυμηγορία
Ποιοτική ψαροταβέρνα στην οποία ανάλογα τα γούστα σας μπορείτε να φάτε πληρώνοντας από 30-60€ το άτομο, σημειώνοντας ότι όλα τα προϊόντα είναι φρέσκα.

Βαθμολογία
Το φαγητό: 9/10
Το σέρβις: 8,5/10
Η ατμόσφαιρα: 8,5/10
Σύνολο: 26/30

Η γνώμη της Ιωάννας Σταμούλου

ALMYRA1

Το φαγητό
Ξεκινήσαμε με ένα ποτήρι ζεστής ψαρόσουπας. Χυλωμένη, γευστική, παρηγορητική και υπέροχη! Με ένα δεύτερο ποτήρι σταματούσα μια χαρά σε αυτό. Η ποικιλία με τα αλίπαστα είναι ο καλύτερος τσιπουρομεζές. Γαύρος και χταπόδι ξιδάτο, γαρίδα, λακέρδα. Άλλα από αυτά φτιάχνονται στο μαγαζί άλλα ταξιδεύουν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η ψημένη και καπνισμένη μελιτζάνα σερβίρεται μαζί με καπνιστό χέλι και είναι εξαιρετική! Μόνο το κρεμμυδάκι της μου έπεσε κάμποσο. Το ντουέτο λευκής και μαύρης ταραμοσαλάτας μάς τα είπε πολύ καλά. Όπως και η ψητή σαρδέλα και τα μύδια του Γιάννη με σκόρδο και τζίντζερ. Είχαν μπόνους τηγανητές πατάτες. Οι κουτσομουρίτσες μοσχοβολούσαν θάλασσα κι είχαν μόλις βγει από ένα ανάλαφρο τηγάνι που τις έκανε τραγανές εξωτερικά και ζουμερές από μέσα. Να μην ξεχάσω να αναφερθώ στον υπέροχο σιμιγδαλένιο χαλβά που φτιάχνει ο Γιάννης που τον σερβίρει πιρουνάτο μαζί με ξερά φρούτα και τον συνοδεύει με παγωτό τριαντάφυλλο.

GIANNIS-LIAKOU

Το σέρβις
Φιλικό, γρήγορο και καθόλου αγχώδες. Στα συν, ο Γιάννης Λιάκου, που είναι μέσα έξω στην κουζίνα κι έχει πάντα την όρεξη να σε καθοδηγεί στις επιλογές σου.

Η ετυμηγορία
Η νεο-θαλασσινή ταβέρνα εδώ ζει μεγάλες στιγμές σε ένα περιβάλλον κοσμοπολίτικο, με μπαμπάτσικο κατάλογο που παίζει σε διπλό ταμπλό με ψάρι και θαλασσινό μεζέ, φρέσκια πρώτη ύλη και συμπαθητική σχέση ποιότητας και τιμής.

Βαθμολογία
Το φαγητό: 8,5/10
Το σέρβις: 8/10
Η ατμόσφαιρα: 8,5/10
Σύνολο: 25/30

Γενικό σύνολο: 51/60

info
Ελαιών 54, Ν. Κηφισιά, τηλ. 210 6205925. Κόστος: € 35-60.