Λίγα μέτρα μακριά από την πολύβουη πλατεία του Ψυχικού η οδός Ομήρου, στην αρχή της σχεδόν, στεγάζει σε μια παλιά μονοκατοικία το Albion, ένα μπαρ – εστιατόριο από τα πιο δροσερά και κεφάτα της περιοχής που δεν πρέπει να λείπει από τις επιλογές σου για έξοδο.

albion

Το Νέο Ψυχικό είναι μια από τις καλύτερες πιάτσες της Αθήνας όσον αφορά στο φαγητό, το ποτό, τον καφέ, και πέριξ της πλατείας Αγίας Σοφίας οι προτάσεις είναι πολλές από το πρωί ως αργά το βράδυ. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει και το φινετσάτο εστιατόριο The Albion.Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στη φιλόξενη αυλή του που είναι περιτριγυρισμένη από πυκνή πρασινάδα, στρωμένη με λευκά φερ φορζέ τραπεζοκαθίσματα και υπόσχεται μια όμορφη βραδιά, με προσεγμένο φαγητό, ωραία μουσική, καλά κοκτέιλ στο μπαρ και ευγενικό σέρβις. Την επισκεφθήκαμε μέσα στο καλοκαίρι και τεκμηριώσαμε άποψη.

the-albion-restaurant-salmon-tartare

Το φαγητό
Ο κατάλογος είναι σοφά φτιαγμένος, ούτε λίγα φαγητά, αλλά ούτε και πάρα πολλά. Λίγα ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα, πίτσες, γλυκά. Η αλήθεια είναι πως η περιέργεια μας έκανε να παραγγείλουμε περισσότερα πιάτα από αυτά που μπορούσαμε να αντέξουμε. Ξεκινήσαμε με καρπάτσο χταποδιού με γλυκό chilli και δροσερή σαλάτα και mozzarella burrata με μαρμελάδα ντομάτας, ρόκα, βασιλικό και κρέμα balsamico, αν και πολύ δελεαστικό ήταν και το καβούρι με korean bbq sauce και βαλεριάνα. Ακολούθησε μια πίτσα με εξαιρετικά λεπτή ζύμη, πικάντικο αλλαντικό, μαλακιά μοτσαρέλα και σπιρτόζικη παρμεζάνα. Μετά ήρθε ένα ραβιόλι θαλασσινών με φρέσκα μυρωδικά και lemon grass. Ήταν πεντανόστιμο αλλά είχαμε αρχίσει να χορταίνουμε και ο χορτάτος γίνεται πολύ αυστηρός κριτής του φαγητού. Τελειώσαμε με μπακαλιάρο στον ατμό με σπαράγγια, χόρτα και σάλτσα από οστρακοειδή. Τέλειο πιάτο για όσους κάνουν διατροφή. Ο κατάλογος των κρασιών θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Και εκ του ελληνικού αμπελώνα και ολίγον του παγκοσμίου. Το μπαρ βγάζει αρκετά κοκτέιλ και εγώ προτίμησα να συνοδεύσω το φαγητό μου με ένα ποτήρι απερόλ και ιταλική σαμπάνια. Κανονικά δεν έπρεπε να φάμε γλυκό, αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μιια τρομερά πλούσια μους σοκολάτας με καραμέλα και υγρό κέικ σοκολάτας;

_MG_4912

Το σέρβις
Ο Ετιέν, επικεφαλής του εστιατορίου, οργώνει τον κήπο για να μιλήσει με όλους και να ικανοποιήσει τις γευστικές απαιτήσεις του κόσμου. Τα νέα παιδιά που εξυπηρετούν τους καλεσμένους είναι εξαιρετικά και θα σταθώ στη γρηγοράδα και τα χαμόγελά τους.

Η ετυμηγορία
Τι περισσότερο να ζητήσεις από μια βραδινή έξοδο από ωραίο περιβάλλον, καλό φαγητό και ευγενικό σέρβις; Επιπροσθέτως, ο λογαριασμός είναι λογικός και το εστιατόριο τίμιο, με άριστη σχέση ποιότητας τιμής. Θα μπορούσε να γίνει το στέκι όλων μας για μια πίτσα και δυο μπύρες, καλή παρέα και ακόμη καλύτερη μουσική.

Βαθμολογία
Το φαγητό 8,5/10
Το σέρβις 8,5/10
Η ατμόσφαιρα 9/10

Σύνολο 26/30

info
Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6740710, www.the-albion.gr