Νέα εποχή για το εστιατόριο Κόλλιας στη Συγγρού, που έκανε επανεκκίνηση, αλλάζοντας όνομα αλλά μένοντας σταθερό ως προς το χώρο και την ποιότητα των πρώτων υλών του, από τα βάθη της θάλασσας.

Το Stalati παίρνει το όνομα του από τη βασική σπεσιαλιτέ του εστιατορίου, το ψάρι που ψήνεται σε κρούστα αλατιού, με την όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται δίπλα στο τραπέζι κάθε πελάτη, με ένα απολαυστικό τελετουργικό.

Στο χώρο, όπου κυριαρχεί το μπλε χρώμα της θάλασσας, ξεχωρίζει η μεγάλη ανοιχτή βιτρίνα από όπου μπορείτε να επιλέξετε το ψάρι σας και στη συνέχεια, να το απολαύσετε με μία μεγάλη γκάμα συνοδευτικών. Εξαιρετικό ροφό, σαργούς, σκαθάρια, πεσκανδρίτσες και σπάνιες κατσούλες, μέχρι τους βασικούς εκπροσώπους των ελληνικών θαλασσών, όπως κοτσομούρα και γαύρο. Όσο για το ψήσιμο, πέρα από την τεχνική με την κρούστα του αλατιού, ανάλογα και με το είδος του ψαριού μπορείτε να το απολαύσετε ψητό στα κάρβουνα, στο τηγάνι, βραστό, καρπάτσιο ή ακόμη και με ζυμαρικά.

Παράλληλα, στο μενού περιλαμβάνονται μεζέδες με βάση το ψάρι, όπως μαρινάτο χταπόδι του φούρνου, μους λευκού ταραμά, καβουροσαλάτα με φρέσκο ελληνικό μπλε καβούρι, μύδια αχνιστά και καλαμαράκι στιφάδο. Δίπλα τους και «στεργιανοί» μεζέδες, όπως καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με καρύδι, ταμπουλέ, φάβα Φενεού και τραγανές μπουκιές από μαστέλο Χίου με πετιμέζι και σουσάμι. Ιδανικός συνοδός τους τα κρασιά από επιλεγμένους ελληνικούς αμπελώνες, καθώς και τα ποιοτικά αποστάγματα από όλη την Ελλάδα.

info
Λεωφόρος Συγγρού 303 & Δημοσθένους, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9408620.