Το White House Restaurant βρίσκεται στο Καλάμι της Κέρκυρας, στη βόρεια πλευρά του νησιού. Ένα φημισμένο σπίτι, που αποτέλεσε τον αγαπημένο τόπο κατοικίας της οικογένειας Durrell, της γνωστής αμερικανικής σειράς «The Durrells in Corfu», που βασίζεται στα τρία αυτοβιογραφικά βιβλία του Τζέραλντ Ντάρελ με θέμα τα τέσσερα χρόνια παραμονής της οικογένειας (1935-1939) στο νησί της Κέρκυρας.

Φέτος, λοιπόν, το μενού στο φημισμένο αυτό σπίτι επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου ο οποίος προτείνει, εκτός από signature πιάτα του, όπως το Καλαμάρι με pesto βασιλικού και γλυκιά τομάτα σε τραγανή φωλιά πατάτας, προτάσεις εμπνευσμένες από τη μαγειρική παράδοση της Κέρκυρας. Ετσι, φέτος, στο White House Restaurant θα απολαύσετε Φιλέτο σκορπίνας μπουρδέτο, Κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχαρίσια ελιά μπραιζέ και Κερκυραϊκό σοφρίτο με μοσχαρίσιο φιλέτο και απαλό πουρέ πατάτας.

Το μενού περιλαμβάνει επίσης πιάτα, όπως Κυδώνια αχνιστά με γλυκό σαμιώτικο κρασί, μάραθο και κουμ κουάτ, Αστακό με άγριο μαύρο ρύζι, Risotto με σάλτσα μάραθου και μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ και άλλα. Στα γλυκά βρίσκουμε χειροποίητα sorbet, όπως Mousse σοκολάτας με κουμ κουάτ, sorbet mango και passion fruit ή Mousse λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με δεντρολίβανο, μπισκότο βρώμης και sorbet ροδάκινο.

info
White House Restaurant – Kαλάμι, Κέρκυρα, τηλ. 2663091040, 6979881131.

Δείτε επίσης:
Dr. Kavvadia Olive Oil: Το βραβευμένο κερκυραϊκό ελαιόλαδο

Η «Κερκυραϊκή Κουζίνα» της Βασιλικής Καρούνου

Κουμ κουάτ: Οι χρυσοί καρποί της Κέρκυρας