Ο γνωστός επιχειρηματίας έστησε και δεύτερο εστιατόριο στην αγαπημένη του παραλία, τη Φτελιά -όπου διατηρεί και το ομώνυμο εστιατόριο με τον φίλο του Παύλο Γιαβή- το οποίο ονόμασε «Φάρμα» μιας και οι πελάτες τρώνε ότι βγάζει καθημερινά το μποστάνι!

farma-1

piato-farma

Κόντρα στην υπερβολή και την ακρίβεια που χαρακτηρίζει το νησί, ο Νεκτάριος θέλησε να δημιουργήσει έναν απλό χώρο, μια ταβέρνα στην ουσία, στην οποία θα μπορούσε να μαγειρεύει μια γιαγιά. Έχοντας μαζί του τους Νίκο Νικολαρίδη και Δημήτρη Ρίζο έστησε απέναντι από το εστιατόριο “Φτελιά” ένα μαγαζί που συνδυάζει αρμονικά το ξύλο με την πέτρα με όμορφα τραπέζια, μια εντυπωσιακή ροτόντα και μεγάλους μοναστηριακούς πάγκους όπου μπορούν να κάτσουν μεγάλες ή μικρές παρέες. Σήμα κατατεθέν, η εντυπωσιακή και αιωνόβια ελιά των χιλίων ετών που μεταφέρθηκε από την Πελοπόννησο και μεταφυτεύτηκε στην αυλή του νέου εστιατορίου.

farma3

farma-elia

Η ιδέα ενός τέτοιου χώρου, του οποίου οι πρώτες ύλες έρχονται από το χωράφι και κοντινά νησιά μια ανάσα από τη Μύκονο, όπως η Τήνος, η Άνδρος και η Νάξος ήταν κάτι που σκεφτόταν αρκετό καιρό ο σύζυγος της Κατερίνας Λάσπα. Ο γευστικός προσανατολισμός του μενού που επιμελείται ο Γιώργος Βενιέρης, είναι άκρως ελληνικός και μαμαδίστικος, μιας και ο κόσμος έχει βαρεθεί τα rib eye και τo σούσι και θέλει μετά το μπάνιο του να φάει κάτι παραδοσιακό ελληνικό. Δοκιμάστε κόκορα κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι, γεμιστά, ιμάμ, παστίτσιο ή μουσακά σε τιμές, που, όπως λένε οι πρώτες εντυπώσεις, δεν είναι μυκονιάτικες… Πάλι καλά, δηλαδή, γιατί έτσι όπως πάει το νησί δεν θα απευθύνεται σε Έλληνες…

info
«Φάρμα», Παραλία Φτελιά, Μύκονος, τηλ. 22890 072361.

Δείτε επίσης

Τι γεύση έχει το ελληνικό καλοκαίρι; Δες ποιος μαγειρεύει που…

Το πανέμορφο μπαρ της Σοφίας Αλιμπέρτη δίπλα στο κύμα