Μέσα σε ένα κτήμα, που θυμίζει έντονα Τοσκάνη, αλλά βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, στα Μεσόγεια, ο Πύργος Πετρέζα αναλαμβάνει κάθε είδους εκδήλωση, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και πλέον και τη δική του κουζίνα.

ANI_0474

Την επιμέλεια του μενού, που διαμορφώνεται κατά περίπτωση, έχει αναλάβει ο βραβευμένος chef Μιλτιάδης Κιούκας. Από τα πιάτα που ξεχωρίζουν, πάντως, είναι σίγουρα η τηγανίτα πατάτας με αυγό ορτυκιού και λούντζα Μυκόνου και το κριθαράκι με καραβίδες και σκορπίνα. Ασύλληπτα νόστιμο και το πιτάκι-φωλιά με μελιτζάνα ντοματίνια και σάλτσα φέτας, όπως και τα κανελόνια με μανιτάρια, πράσο και γραβιέρα. Από τα γλυκά, δώστε μια ευκαιρία στην τάρτα λεμονιού και στις δίπλες με μους ανθότυρου. Ο Πύργος Πετρέζα είναι ωστόσο διάσημος και για το οινοποιείο του, καθώς παράγει εξαιρετικά κρασιά από τους δικούς του αμπελώνες.

ANI_0301

Οινο-γαστρονομικές βραδιές
Μια καλή ευκαιρία για να μυηθείτε στις γεύσεις και τους οίνους του Πύργου είναι να πάτε σε μια από τις γαστρονομικές και οινολογικές βραδιές, οι οποίες ξεκινούν από τα τέλη του μήνα και θα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές τον χρόνο (για περιορισμένο αριθμό ατόμων). Το πρώτο ταξίδι γευσιγνωσίας θα γίνει, λοιπόν, στις 30 Οκτωβρίου με ένα μενού πέντε πιάτων και με τη συνοδεία σπάνιων και συλλεκτικών κρασιών σε φιάλες magnum από το Κτήμα Άλφα. Μην το χάσετε!

Pyrgos-Petreza-240

info
Πύργος Πετρέζα, 3ο χλμ Σπάτων – Πικερμίου, Σπάτα, τηλ. 210 6039396, 210 6043396.
30/10 “Ταξίδι Γευσιγνωσίας”, ώρα έναρξης: 20:00, κρατήσεις στο τηλ.: 6932288624. Κόστος: 70 ευρώ/άτομο, διαθέσιμες θέσεις: 50.