Από την εντυπωσιακή του αρχιτεκτονική, που είναι κάτι ανάμεσα σε παγόδα και παλιό κηφισιώτικο πύργο, έχουν περάσει πολλοί γνωστοί σεφ. Με έναν μαγικό κήπο και μια αίσθηση πολυτέλειας που θυμίζει τις καλές εποχές του lifestyle, το Omikron επιμένει στη δημιουργική ελληνική κουζίνα, με μια ενδιαφέρουσα μετεγγραφή.

omikron chef mikri

omikron mikri 3

Ο λόγος για τον σεφ Μίλτο Αρμένη, ο οποίος έχει ένα βιογραφικό μεγαλύτερο από την ηλικία του. Μεγαλωμένος με τη νόστιμη κουζίνα της Ανδαλουσιανής μαμάς του στην Κέρκυρα, κατέχει στο γευστικό του κύτταρο την Ιόνια κουζίνα με τις συνταγές και τα μυστικά της. Δούλεψε στον «Ερημίτη» των Παξών και στο εξωτερικό όλους τους χειμώνες του πριν αποφασίσει να γίνει, από φέτος, Κηφισιώτης. Το μενού degustation του που δοκιμάσαμε σε avant premiere είναι πρωτίστως ένα μενού υψηλής τεχνικής, που προδίδει την παιδεία του κοντά σε σεφ όπως ο Alain Ducasse και ο Jerome Serres.

omikron mikri 5

San Pastitsio mikri

Είναι όμως και ένα μενού γεμάτο ψυχή, μνήμη και γεωγραφικό στίγμα: το τσιγαρέλι με χόρτα και καλαμάρι, το μυλοκόπι bianco, η παστιτσάδα με τον κόκορα και την κρέμα γραβιέρας ή τα μοσχαρίσια μάγουλα στιφάδο με τα γλυκά μπαχαρικά και την ελαφρώς πικάντικη επίγευση, όλα σε προσγειώνουν κατευθείαν στην κουζίνα της Κέρκυρας. Το τσιγαρέλι, όπως λένε εκεί τα τσιγαριαστά χόρτα με τα φρέσκα αρωματικά, ατόφιο παραδοσιακό και πεντανόστιμο, σε κάνει να σκεφτείς πόσο κρίμα είναι που η κουζίνα των Ιονίων ακόμα δεν έχει μπει δυναμικά στο μενού των σεφ της δημιουργικότητας.

omikron mikri 4

Η σουπιά με το μελάνι της με κουσκουσάκι με το ξύσμα λεμονιού και το λάδι άνηθου ήταν το πιάτο που θα με έκανε να επιστρέψω για την ισορροπία και τα αρώματά του, μαζί με τη μαγική σούπα από κουβερτούρα με μαρεγκάκια και φρούτα με επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό πρωτότυπο, που μπορεί από μόνο του να δημιουργήσει σχολή.

info
Δρόσου 1 & Αίγλης, Κηφισιά, τηλ. 210 6202475.