Μια μεσημεριανή “απόδραση” για τσιπουράκι ή κρασί, παρέα με τους ανάλογους μεζέδες και με θέα τη θάλασσα, είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Το Βαρούλκο Seaside, λοιπόν, με τον νέο δίσκο του με λαχταριστούς μεζέδες, μας προ(σ)καλεί να κατέβουμε Πειραιά.

tsipouro_243147301

Η νέα πρόταση της ομάδας του Βαρούλκο Seaside για τα μεσημέρια μας, από τη Δευτέρα ως και το Σάββατο, περιλαμβάνει έναν δίσκο με 8 μεζέδες: οξύρρυγχο καπνιστό με μπρουσκέτες, ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, ρεγγοσαλάτα από καπνιστή ρέγγα, λακέρδα από φιλεταρισμένο ρίκι μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο, σταμναγκάθι με χλωροτύρι και κρέμα χαρουπόμελο, ποικιλία τουρσί κι ελιές, καλαμάρι τηγανητό και γαρίδες κρασάτες με ντομάτα. Σημειώνεται, ότι όποιος το επιθυμεί, μπορεί να συμπληρώσει το γεύμα του και με κάποιο από τα πιάτα του μεσημεριανού μενού, καθώς και με κάποιο γλυκό, όπως τον φημισμένο μπακλαβά σε αρωματικό σύννεφο και το μήλο «έκπληξη»

FullSizeRender

Ο καλύτερος συνοδός για τους μεζέδες πάλι, δεν είναι άλλος από το τσίπουρο και το κρασί. Μάλιστα, ο sommelier του εστιατορίου μας βοηθάει στην επιλογή του σωστού ποτού, μέσα από τη λίστα κρασιών και αποσταγμάτων επιλεγμένων Ελλήνων παραγωγών.

info
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, τηλ. 210 5228400. Κόστος δίσκου: 30€.
Η ποικιλία σερβίρεται Δευτέρα – Σάββατο, μέχρι τις 17:00.