Ένα νέο bar restaurant άνοιξε την πρώτη μέρα του μήνα στην καρδιά του Κολωνακίου, με ατού τη μεσογειακή -με έμφαση στα θαλασσινά- κουζίνα του και την ελληνική μουσική για αξέχαστες… “Kouzoules” βραδιές.

Η νέα πρόταση πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα δυνατό στέκι του κέντρου. Μοντέρνος χώρος, εξαιρετικό φαγητό, εξυπηρετικό προσωπικό και καλή ελληνική μουσική που ανεβάζει τη διάθεση όσο περνά η ώρα, είναι τα στοιχεία που θα κάνουν το “Kouzoulo” να ξεχωρίσει αυτό το χειμώνα. Στο χώρο τις εντυπώσεις κλέβει το μάρμαρο και το ξύλο που “δένουν” αρμονικά και δημιουργούν ένα ζεστό και πολυτελές περιβάλλον. Το μεταλλικό γλυπτό στην είσοδο του μαγαζιού και το κλαδί ελιάς που δεσπόζει πάνω από το μεγάλο μπαρ, δίνουν το δικό τους στίγμα.

W02A1198

Ο σεφ Βαγγέλης Μωραίτης, γνωστός από το “Master Chef 1”, αλλά και με αξιόλογη θητεία σε γνωστά εστιατόρια, όπως το “Βαρούλκο”, το “Vezene” και την “Αλμύρα” δημιουργεί με βάση εξαιρετικές πρώτες ύλες νόστιμα μεσογειακά πιάτα, που φέρουν την προσωπική του σφραγίδα. Ο Βαγγέλης χειρίζεται με μαεστρία τόσο τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά, όσο και το κρέας. Ο κατάλογός του, εκτενής και περιεκτικός, δεν πρόκειται ν’ αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

W02A1175

Μια δοκιμή θα σάς πείσει
Αν είστε λάτρεις των καυτερών, επιλέξτε τη σαλάτα με κολοκυθάκια -βραστά αλλά τραγανά-, φασολάκια, γλυκιά και πικάντικη σάλτσα, πιπεριά Φλωρίνης, τραγανό μπέικον και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Διαφορετικά, η σαλάτα παντζάρι, με φασολάκια, ανθότυρο και φιστίκι Αιγίνης σε βινεγκρέτ πορτοκαλιού δεν θα σας απογοητεύσει.

W02A1232

Από τα πρώτα πιάτα μάς κέρδισε το σούσι από καβούρι σε ρολό από μαριναρισμένο κολοκύθι, φρέσκα αρωματικά και σάλτσα μανταρίνι. Όχι πως πάει πίσω γευστικά η τσιπούρα που συνοδεύεται από ολοζώντανο σταμναγκάθι. Στα θαλασσινά ξεχωρίζει, όμως και το χαβιάρι Αιγαίου ή τα όστρακα στον πάγο. Οι λάτρεις των πιο περίπλοκων συνδυασμών θα ενθουσιαστούν με την ταλιάτα από καλαμάρι, που συνοδεύεται από αρωματικό κους- κους ή από τις καραβίδες με χυλωμένο τραχανά. Οι τελευταίες συνδυάζονται καταπληκτικά και με χτένια ή φρέσκα λιγκουίνι.

W02A1239
Θα ήταν αμαρτία, πάντως, να μην αφήσετε και χώρο για γλυκό, όπως για ένα καταπληκτικό μπανόφι ή ένα αυθεντικό προφιτερόλ. Η γευστική εμπειρία ολοκληρώνεται από εξαιρετικά κρασιά που σου προτείνουν έμπειροι σομελιέ, οι οποίοι σε κατευθύνουν στην επιλογή που θα αναδείξει καλύτερα κάθε πιάτο, όλες από τους ελληνικούς αμπελώνες. Όταν, πάντως, η ελληνική μουσική δυναμώσει, κάπου εκεί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, μάλλον θα θέλεις να συνεχίσεις με κάποιο σπέσιαλ ποτό, κοκτέιλ ή σαμπάνια. “Kouzoulo” είναι άλλωστε αυτό. Πώς να μην σου υποσχεθεί μια μοναδική και απρόβλεπτη βραδιά;

info: “Κouzoulo”, Φιλικής Εταιρείας  4, Κολωνάκι, τηλ. 210 3633372. Ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 20.00, Σάββατο και Κυριακή από τις 13.00.