Αν είσαι Κολωνάκι επιβάλλεται μια στάση στο Mongo Sushi Spot, το νέο hot spot για sushi στο κέντρο, με τις 40 παρακαλώ νόστιμες προτάσεις, που είτε απολαμβάνεις εκεί είτε παίρνεις πακέτο για το σπίτι ή το γραφείο.

mongo11

Ας το παραδεχτούμε, το sushi είναι η νέα must τάση και στο γρήγορο φαγητό. Αυτό που αναζητάς στο διάλειμμα ανάμεσα στη δουλειά ή τις αγορές σου, στη χαλαρή βόλτα με φίλους ή τις μέρες που είσαι σπίτι και δε θες να μαγειρέψεις αλλά θέλεις και αυτό που θα πάρεις απέξω να είναι ελαφρύ και υγιεινό. Ναι, sushi θέλεις!

Το Mongo Sushi Spot που ξεκίνησε πρόσφατα να ρολάρει τα sushi του στο Κολωνάκι, είναι αυτό που ψάχνεις. Το βρίσκεις σε ένα ντιζαϊνάτο χώρο στο νούμερο 51 της Σκουφά και αυτό που σου κεντρίζει το μάτι από την πρώτη στιγμή είναι η βιτρίνα, όπου εκτίθενται οι μικροί αυτοί πειρασμοί.

mongo8

Και τι δεν έχει: maki, inside out, sashimi, gunkan με συνοδευτικά ginger, washabi και soya sauce, on the side salads (wakame, lemon prawns και edamame), καθώς και 3 επιλογές σε σαλάτες -σολομού, τόνου και κάσιους. Δίπλα τους και πακέτα για take away, όπως California set, Philly Kappa set, Cooked set, Sushi for two, Salmon set, Rainbow, Chef’s choice, Tokyo Spirit και Sushi Party για ένα πάρτι που θα μείνει αξέχαστο! Το καλύτερο; Τόσο η γκάμα των 40 και πλέον επιλογών του μπουφέ όσο και των έτοιμων πακέτων, ανανεώνεται κάθε μήνα, για να έχεις να δοκιμάζεις συνεχώς κάτι καινούργιο.

mongo2

Τα συνοδεύεις ιδανικά με το περίφημο Mongo Sake, μεγάλη ποικιλία από αναψυκτικά και μπύρες από την Κίνα, την Ινδία και την Ταϋλάνδη, που επίσης βρίσκεις στο κατάστημα. Όσο για γλυκάκι, έχουν και 2 γλυκές sushi version, φράουλα-ακτινίδιο-πορτοκάλι με φύλλο σόγιας και λευκή σοκολάτα-φράουλα-τριμμένο μπισκότο.

mongo7

Αν αγχώνεσαι για την ποσότητα, αρκεί να ξέρεις ότι στο Mongo Sushi Spot δεν υπάρχουν όρια. Συγκεκριμένα, μπορείς να επιλέξεις από την ποικιλία του ανοιχτού μπουφέ από ένα τεμάχιο μέχρι όλα, όρεξη να έχεις. Αν πάλι σου έρθει η επιθυμία να πειραματιστείς με δικές σου επιλογές, εκεί βρίσκεις και ό,τι σου χρειάζεται για να φτιάξεις sushi στο σπίτι, όπως ρύζι, ξίδι, hori, bamboo mat, τα συνοδευτικά wasabi, ginger, soya sauce και, φυσικά, chopsticks.

Σημείωσε ότι το κατάστημα στο Κολωνάκι είναι το πρώτο Mongo Sushi Spot, αλλά όχι το τελευταίο. Θα ακολουθήσουν και άλλα σε επιλεγμένες γωνιές της Αθήνας.

info
Σκουφά 51, Κολώνάκι, τηλ. 213 0360192, www.mongo.gr