Όλοι όσοι επιλέγουν πιστά την Αμοργό για διακοπές το τιμούν κάθε χρόνο. To «Τζιτζίκι», το πιο μοδάτο μπαράκι της Χώρας της Αμοργού, φέτος ανανεώθηκε με νέα “μιξαρίσματα” στην μπάρα και πολλά ενδιαφέροντα live!

tzitziki-amorgos1

Η ιστορία του ξεκινά το 2013, όταν ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Χώρας  μεταμορφώθηκε σε έναν οικείο χώρο, που εύκολα ερωτεύεσαι. Με το που μπαίνεις στο χώρο, η μεγάλη ξύλινη μπάρα σε βάζει αμέσως στο θέμα. Πολλά παράθυρα, art διακόσμηση και μπαλκόνια με περιμετρική θέα. Τι πιο χαλαρωτικό, λοιπόν, από το να απολαμβάνεις την καλύτερη θέα στο νησί, πίνοντας υπέροχα cocktails και ακούγοντας καλή μουσική; Ή να βρεθείς σε ένα από τα ιδιαίτερα live που γίνονται συχνά στο «Τζιτζίκι» και ανακατεύουν τις μουσικές του κόσμου;

Στο «Τζιτζίκι» κάθε βράδυ καταλήγει σε παρείστικο party. H μουσική παίζει δυνατά από funky νότες, μέχρι rock, reggae, dup και έθνικ σφήνες και σε καθηλώνει μέχρι τις πρωινές ώρες. Όσο για την μπάρα… Ο mixologist Δημήτρης Ρήγας ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, πειραματίζεται με τα ελληνικά αποστάγματα και τα βότανα της Αμοργού και δημιουργεί τα δικά του bitters από ντόπια υλικά: δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι και λεβάντα, που βγάζουν προκλητικά αρώματα και γεύσεις.

IMG_6776

Στο «Τζιτζίκι» θα βρεις όμως και σπάνιες ετικέτες ρουμιού, gin, τεκίλας, βότκας και ουίσκι, ενώ όσον αφορά τα cocktails του, χωρίζονται σε κλασικά, twist και house. Τέλος, για τους virgin οπαδούς, ο κατάλογους περιλαμβάνει και τα χωρίς αλκοόλ ροφήματα της Μαρούλας από φρέσκα φρούτα και βότανα του νησιού.
Για να πάρετε μια γεύση από τα νέα cocktails του καταλόγου, δοκιμάστε το Sage Saga από κίτρο, μαστίχα, φασκόμηλο κα γκρέιπφρουτ ή το εξαιρετικό Twisted Daiquiri με ρούμι, ανανά, κάρδαμο, βανίλια, αγαύη, lime και ροδόνερο. Δροσερή αποκάλυψη και το Botanist από μαστίχα, αγγούρι, δυόσμο και elderflower…

Για όλο το καλοκαίρι, τον  Ιούλιο και Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί ιδιαίτερα lives και αρκετές βραδιές γευσιγνωσίας με κρασιά από σπάνιες ελληνικές ποικιλίες. Μη χάσετε, όμως και το guest bartendingμε τον Αλέξανδρο Κεχαγιαδάκη από το 360ο Bar και νικητή του διαγωνισμού της Sauza, που θα δημιουργήσει ειδικές συνταγές για το Τζιτζίκι μαζί με το νικητήριο cocktail του (9 και 10 Ιουλίου).

info
Χώρα, Αμοργός, τηλ. 22850 72080, www.facebook.com/tzitzikibar