Για όσους δεν θέλουν να περάσουν την 25η Μαρτίου στην κουζίνα, ξαλμυρίζοντας και τηγανίζοντας μπακαλιάρο, υπάρχει και η εναλλακτική του delivery.

Μετά τα παραδοσιακά σαρακοστιανά της Καθαράς Δευτέρας που ήρθαν στο σπίτι σε πακέτο, σειρά έχει ο παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά. Βρήκαμε τρία εστιατόρια, στα βόρεια, στο κέντρο και στα νότια προάστια, από όπου μπορούμε να προμηθευτούμε το κλασικό πιάτο της ημέρας μέσω delivery ή take away.

Μπουκιά & Συχώριο
Τα εστιατόρια Μπουκιά & Συχώριο του Ηλία Μαμαλάκη τιμούν την 25η Μαρτίου με παραδοσιακό τηγανητό μπακαλιάρο και σκορδαλιά. Μάλιστα, στο μενού της ημέρας βρίσκουμε και καρυδάτη σκορδαλιά αλλά και μπακαλιάρο πλακί, καθώς και διάφορα σαρακοστιανά πιάτα, όπως σουπιές σπανάκι, χταπόδι ξιδάτο, γαριδοπίλαφο και γαριδομακαρονάδα με ολόκληρες γαρίδες, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, ντολμαδάκια γιαλαντζί και καλαμαράκια τηγανητά.

Σολωμού 2, Ν. Ψυχικό, τηλ. 211 4114040 -1 / Αιγιαλείας 27, Μαρούσι, τηλ. 210 6893444 / Λεωφ. Κηφισίας 361, Μαρούσι, τηλ. 210 8000110.

Aleria
Το εστιατόριο Aleria ετοιμάζει ένα ακόμη Meze Menu και για αυτή την εβδομάδα, που διατίθεται από την 25η Μαρτίου έως και την Κυριακή 28 Μαρτίου. Το μενού 2 ατόμων, που έχει ετοιμάσει ο σεφ Γκίκας Ξενάκης περιλαμβάνει Χαρουπόψωμο με άνθος αλατιού και ελαιόλαδο, Παντζαροσαλάτα με πολύχρωμα παντζάρια, πορτοκάλι και καρύδια, Ντολμαδάκια με μπακαλιάρο, κολοκύθα και άνηθο, Γαύρο μαρινάτο με εσπεριδοειδή, chilli και φρέσκο κρεμμυδάκι, Μπραντάδα μπακαλιάρου με μαϊντανό, λεμόνι και πατάτα, Σκορδαλιά αμυγδάλου με μηλόξιδο, ελαιόλαδο και τραγανά αμύγδαλα, Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης με ανθότυρο, κύμινο και ταχίνι, Χορτόπιτα με μάραθο και φέτα Καλαβρύτων, Γίγαντες πλακι με μαρινάτο κολιό, τραγανά ψίχουλα και μαιντανο και για το τέλος, Πολίτικο χαλβά με αποξηραμένα φρούτα, φιστίκια Αιγίνης και κρέμα μαστίχας (Κόστος: €58).

Επιπλέον, στα chef’s extras βρίσκουμε και kit μπακαλιάρου σε κουρκούτι μπίρας, που περιλαμβάνει χωριστά τον μπακαλιάρο σε μπουκίτσες και το κουρκούτι και ακολουθώντας τις οδηγίες του σεφ για το τηγάνισμα, μπορούμε να φτιάξουμε τον δικό μας μπακαλιάρο στο σπίτι (Κόστος: €14)

Παραγγελίες μέσω του site www.aleria.gr ή στο τηλ. 210 5222633.

Ψαράδες
Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου μας καλεί να στρώσουμε το τραπέζι της ημέρας με φρέσκο μπακαλιάρο, χειροποίητη παραδοσιακή σκορδαλιά και επιλεγμένα πιάτα με τη σφραγίδα του Βασίλη Τσατσάκη. Ειδικότερα, στο μενού της 25ης Μαρτίου βρίσκουμε επίσης, μους λευκού ταραμά, φάβα Φενεού, σαρδέλες μαρινάτες, ταρτάρ λαυράκι, σεβίτσε τσιπούρας, μύδια αχνιστά, όστρακα σοτέ, λουκουμάδες μπακαλιάρου και άλλα πολλά.

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9414888.

Δείτε επίσης:
Μπακαλιάρος παστός: 6 απίθανες συνταγές για την 25η Μαρτίου και όχι μόνο

Γιατί η σκορδαλιά δεν είναι μόνο για την 25η Μαρτίου

Τρεις φυσικοί τρόποι για να μην μυρίζει σκόρδο η αναπνοή σας