Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων έχουν ετοιμάσει και φέτος λαχταριστά σπέσιαλ πασχαλινά μενού και μας καλούν να κάνουμε Ανάσταση με παραδοσιακά πιάτα στις κλασικές ή πιο δημιουργικές εκδοχές τους.

The Margi & Margi Farm
H ομάδα του ξενοδοχείου The Margi μας καλεί να κάνουμε Ανάσταση στο εστιατόριο Malabar Inhouse και Πάσχα δίπλα στην πισίνα ή στη φάρμα του. Το αναστάσιμο δείπνο στο Malabar InHouse που σερβίρεται από τις 23:30 έως τις 2:00 περιλαμβάνει πασχαλινή μαγειρίτσα, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, αρνάκι στον φούρνο με πατατούλες και μπουκετάκι πράσινης σαλάτας και γαλακτομπούρεκο (κόστος: 59€ / άτομο). Παράλληλα, έχουν ετοιμάσει και ξεχωριστό παιδικό μενού για παιδιά ηλικίας 2-12 ετών, που περιλαμβάνει κρέπες με ζαμπόν, τυρί cheddar και sauce veloute, cordon bleu με πατάτες τηγανητές και προφιτερόλ (κόστος: 29,50€ / άτομο).

Για την Κυριακή του Πάσχα επιλέγετε μεταξύ του πλούσιου μπουφέ που σερβίρεται στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, δίπλα στην πισίνα, μεταξύ 13:00 και 17:00. Από τον μπουφέ δεν λείπουν το αρνάκι και το κοκορέτσι στη σούβλα (κόστος: 69€ / άτομο & 34,50€ για παιδιά 2-12 ετών). Την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες, όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν Πάσχα στη φύση, με το μοναστηριακό τραπέζι της φάρμας του Margi να γεμίζει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις (κόστος: 79€ / άτομο & 49€ για παιδιά 2-12 ετών).

The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8929000 / The Margi Farm, Καλύβια Θορικού, τηλ. 210 9670924.

Made in Athens
Το ανακαινισμένο εστιατόριο Made in Athens του ξενοδοχείου Athens Marriot ετοιμάζει σπέσιαλ αναστάσιμο και πασχαλινό μενού. Το Μεγάλο Σάββατο, μετά την Ανάσταση μας υποδέχονται με ένα πλούσιο εορταστικό μενού, με ζεστή παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινα αβγά, ψητό κατσικάκι, σαλάτα και γλυκό, καθώς και μία φιάλη κρασιού για 2 άτομα (κόστος: 35€ / άτομο & 50% έκπτωση για παιδιά 5-12 ετών – παιδιά έως 4 ετών δωρεάν).

Την Κυριακή του Πάσχα ψήνουν οβελία στο ανακαινισμένο αίθριο του ξενοδοχείου και στρώνουν πασχαλινό μπουφέ με παραδοσιακές γεύσεις όπως κοκορέτσι, σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, καθώς και πλούσια ποικιλία από γλυκά, καθώς και μία φιάλη κρασιού για 2 άτομα (κόστος: 55€ / άτομο & 50% έκπτωση για παιδιά 5-12 ετών – παιδιά έως 4 ετών δωρεάν).

Athens Marriot, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, τηλ. 210 9471000.

The Parliament
Το Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, όπως κάθε χρόνο, ετοιμάζει εξαιρετικές γευστικές επιλογές που τιμούν τις πασχαλινές παραδόσεις και σερβίρονται στο εστιατόριο The Parliament. Το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Νίκος Γιαννόπουλος περιλαμβάνει για το Μ. Σάββατο σπιτική παραδοσιακή μαγειρίτσα, καρέ από αρνάκι γάλακτος, δροσερή σαλάτα, διάφορα συνοδευτικά και ελληνικά γλυκά. Στο τραπέζι, θα υπάρχει καλαθάκι με τα παραδοσιακά κόκκινα αβγά και πασχαλινά κουλουράκια, καθώς και μία φιάλη house wine για 2 άτομα (κόστος: 60€ / άτομο & 50% έκπτωση για παιδιά έως 12 ετών).

Την Κυριακή του Πάσχα πάλι, στον μπουφέ βρίσκουμε επιλογές όπως καρέ αρνιού, κοκορέτσι με θυμάρι και ρίγανη, γαρδουμπάκια, μπιφτέκια με φορμαέλα Αράχωβας και συνοδευτικά, δροσερές σαλάτες, κρύες επιλογές, γλυκά και φρέσκα φρούτα, κόκκινα αβγά και γλυκά, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται και μία φιάλη house wine για 2 άτομα (κόστος: 70€/άτομο & 50% έκπτωση για παιδιά έως 12 ετών).

NJV Athens Plaza, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 2, πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3352400.

Le Grand Balcon & La Suite Lounge
Φέτος το Πάσχα το St. George Lycabettus Lifestyle Hotel έχει παραδοσιακό άρωμα. Αφού λάβετε το Άγιο Φως από το εκκλησάκι του Άι-Γιώργη του Λυκαβηττού, συνεχίζετε με Αναστάσιμο δείπνο στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge. Το Το γιορτινό δείπνο περιλαμβάνει παραδοσιακή μαγειρίτσα, μαγειρίτσα με μανιτάρια, αρνάκι φρικασέ, κατσικάκι σε αμπελόφυλλα, αρνάκι αντικριστό, κοκορέτσι παραδοσιακό στη λαδόκολλα και πολλές ακόμα γευστικές προτάσεις (κόστος: 45€ / άτομο & δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών).

Το Μεσημέρι του Πάσχα στήνουν πλούσιο buffet με παραδοσιακές γεύσεις και γλύκα, που σε συνδυασμό με την πανοραμική θέα της Αθήνας κάνουν την ημέρα μοναδική και αξέχαστη. Όσο για τα παιδιά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τους περιμένουν παιδαγωγοί-animateurs για ατελείωτα παιχνίδια, κυνήγι του θησαυρού, ζωγραφική και παραμύθια (κόστος: 45€ / άτομο & δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών).

St.George Lycabettus, Κλεομένους 2, Αθήνα, τηλ. 210 7416191.

Βυζαντινό
Το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton έχει ετοιμάσει νηστίσιμες και εορταστικές προτάσεις για τη Μ. Εβδομάδα. Ειδικότερα, τη Μ. Παρασκευή, σερβίρει νηστίσιμα πιάτα από μενού σερβίρεται à la carte με μια ιδιαίτερη πινελιά, όπως φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και λάδι τρούφας, ζεστή πατατοσαλάτα με γαρίδες και καπνιστή πάπρικα, σουπιά με σπανάκι και γλυκιά σος τσίλι, χταπόδι στο φούρνο με δενδρολίβανο και ποικιλία θαλασσινών με γαρίδες, τηγανητά καλαμαράκια, χτένια σοτέ και βραστά λαχανικά.

Το Μ. Σάββατο πάλι, το αναστάσιμο δείπνο έχει την απαραίτητη λαμπρότητα και περιλαμβάνει παραδοσιακή μαγειρίτσα και πλούσιο μπουφέ (κόστος: 55€ / άτομο), ενώ την Κυριακή του Πάσχα στήνουν εντυπωσιακό μπουφέ με παραδοσιακό αρνί, κοκορέτσι, σεφταλιές, κοντοσούβλι, γαρδουμπάκια, μεγάλη ποικιλία από συνοδευτικά και σαλάτες και πλούσιο μπουφέ γλυκών με συντριβάνι σοκολάτας (κόστος: 65€ / άτομο). Το απόγευμα, όσοι το επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν στο Galaxy Bar, που θα είναι ανοιχτό από τις 15:00 για καφέ και ποτό. Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα η γιορτή συνεχίζετε με πλούσιο μπουφέ και παιδική γωνιά για να απασχολούνται οι μικροί της παρέας (κόστος: 45€ / άτομο).

Hilton Athens, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. Κρατήσεων: 210 7281400.

Dome Restaurant – Θεσσαλονίκη
Για όσους βρίσκονται ή πρόκειται να ταξιδέψουν Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες, το εστιατόριο Dome του ξενοδοχείου Nikopolis φοράει τα γιορτινά του και σερβίρει Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο με παραδοσιακή μαγειρίτσα αβγολέμονο ή σούπα με άγρια μανιτάρια και αφρό παρμεζάνας, σαλάτα με ρόκα, άιβαρ, ψητό κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ φραμπουάζ με βασιλικό, αρνάκι σιγοψημένο στο φούρνο με κάρβουνα με ταμπουλέ, γιαούρτι, κρέμα αρακά και ψητά καρότα και για το τέλος μπάρα με ναμελάκα σοκολάτας μπίτερ με πραλίνα και πάσιον φρουιτς και φυσικά τσουρέκι και πασχαλινά αβγά (κόστος: 39€ / άτομο & 20€ για παιδιά από 4-12 ετών – παιδιά 0-3 ετών δωρεάν).

Την Κυριακή του Πάσχα η γιορτή μεταφέρεται στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, δίπλα στην πισίνα, όπου στήνουν πασχαλινό μπουφέ με σούβλες, παραδοσιακά εδέσματα και απεριόριστο πακέτο ποτών -λευκό και κόκκινο Παράγκα Κυρ Γιάννη, μπίρες, αναψυκτικά και νερό (κόστος: 55€ / άτομο & 27€ για παιδιά από 4-12 ετών – παιδιά 0-3 ετών δωρεάν).

Hotel Nikopolis, Ασκληπιού 16-18, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 401092.

Salonica – Θεσσαλονίκη
Αγαπημένη πρόταση στη Θεσσαλονίκη και το εστιατόριο Salonica στο Makedonia Palace. Εκεί, με θέα την ανοιξιάτικη βεράντα και το απέραντο μπλε του Θερμαϊκού, απολαμβάνετε πασχαλινά πιάτα υπό την συνοδεία του εορταστικού dj set. Το Μ. Σάββατο, 27 Απριλίου, το Αναστάσιμο μενού συνδυάζει δημοφιλείς ελληνικές σπεσιαλιτέ με κλασικά πιάτα όπως πατροπαράδοτη μαγειρίτσα αβγολέμονο, κοκορέτσι και τσιγεροσαρμαδάκια, φιλετάκια από αρνάκι με συνοδευτικά (κόστος: 50€ / άτομο).

Την Κυριακή του Πάσχα, 28 Απριλίου, μουσική και καλωσόρισμα με σούβλες και ούζο στην αυλή του ξενοδοχείου, απογειώνουν τη διασκέδαση σας σε συνδυασμό με τον εορταστικό πασχαλινό μπουφέ, με αυθεντικές εορταστικές γεύσεις για όλες τις επιθυμίες! (κόστος: 65€ / άτομο).

Makedonia Palace Hotel, Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 897197.

Μοναστηριακό – Ιωάννινα
Στην καρδιά της Ηπείρου, πλάι στη λίμνη, η Άνοιξη δίνει ραντεβού με το ελληνικό Πάσχα, στους καταπράσινους κήπους και τους πολυτελείς χώρους του ξενοδοχείου Du Lac. Εκεί τις μέρες του Πάσχα θα συναντήσετε την αυθεντική ελληνική παράδοση σε ένα twist με τις ηπειρώτικες εορταστικές γεύσεις. Το εορταστικό πακέτο περιλαμβάνει: πλούσιο πρωινό μπουφέ, πασχαλινά κουλουράκια και κερί στο δωμάτιο, δείπνο καθημερινά σε μπουφέ ή μενού 4 πιάτων, αναστάσιμο δείπνο το Μεγάλο Σάββατο, παραδοσιακό τσιπουράκι το μεσημέρι της Κυριακής με Πασχαλινά ορεκτικά δίπλα στους κήπους και την πισίνα του ξενοδοχείου, πλούσιο πασχαλινό μπουφέ την Κυριακή του Πάσχα, διασκέδαση με ζωντανή μουσική, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, με έντεχνο, ελαφρολαϊκό πρόγραμμα από ποιοτικούς μουσικούς και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Ειδικότερα, για το Αναστάσιμο δείπνο ο executive chef Γιώργος Ζουμπουρλής ετοιμάζει παραδοσιακή μαγειρίτσα αβγολέμονο με άρωμα άνηθου, τρυφερά φύλλα σαλάτας με μυρώνια, μανούρι, καραμελωμένα καρύδια και dressing αγουρίδας, κατσικάκι γάλακτος σιγοψημένο με αρωματικά βότανα και ζεστή σαλάτα λαχανικών και για το τέλος, εκμέκ κανταΐφι, αρωματικό καφέ φίλτρου και βραχάκια σοκολάτας.

Hotel Du Lac, Κ. Παπούλια & Ίκκου, Ιωάννινα, τηλ. 26510 59100.