Η χρήση παραδοσιακών σπόρων, ο σεβασμός στις φυσικές διεργασίες, η σωστή διαχείριση και η οικονομία των υδάτινων πόρων κάνουν την EcoGaia Farm να ξεχωρίζει.

Ο Αλέξανδρος και η Νατάσα είναι δύο φίλοι που αφήσαν τον τομέα της πληροφορικής για να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Σε μια έκταση 56 στρεμμάτων στη Θεσσαλία καλλιεργούν όσπρια, εποχικά λαχανικά και οπωροφόρα δέντρα και παράγουν ευφάνταστα συσκευασμένα προϊόντα, με γνώμονα το τρίπτυχο γρήγορο, εύκολο και υγιεινό φαγητό. Η τροφή και η ποιότητά της τους απασχολούσε χρόνια, κι έτσι, το 2015, γεννήθηκε η EcoGaia Farm.

Τα προϊόντα, η έμπνευση, ο στόχος
Εκτός των οσπρίων, των ξηρών καρπών και των εποχικών καρπών, η EcoGaia Farm παράγει μια γκάμα συσκευασμένων προϊόντων. Ζυμαρικά από ρεβίθι, μείγματα για τηγανίτες από φακή, ταμπουλέ, χορτοφαγικό μπιφτέκι και φαλάφελ, τοπιναμπούρ ξιδάτο, γλιστρίδα τουρσί, σάλτσες, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες είναι μόνο κάποια από αυτά.

«Έχουμε δημιουργήσει προϊόντα βασισμένοι σε παλιές παραδοσιακές συνταγές με τις οποίες πειραματιστήκαμε και βάλαμε τη δική μας πινελιά. Αναγνωρίζουμε πως το υγιές έδαφος είναι το σπίτι ενός ολόκληρου οικοσυστήματος και η πηγή δύναμης της τροφής. Αν και περπατάμε καθημερινά πάνω του, οι περισσότεροι δεν έχουμε αντιληφθεί την πραγματική του αξία. Ξέρουμε ότι το έδαφος που καλλιεργούμε δεν ανήκει σε μας, αλλά στις μελλοντικές γενιές, γι’ αυτό κάνουμε τα πάντα ώστε να το παραδώσουμε υγιές και γεμάτο θρεπτικά συστατικά».

Χρησιμοποιούν παραδοσιακούς σπόρους, σέβονται τις φυσικές διεργασίες του εδάφους, επιλέγουν καλλιέργειες βασισμένοι στη σωστή διαχείριση και την οικονομία των υδάτινων πόρων, δεν χρησιμοποιούν καθόλου χημικά και φυτοφάρμακα.

Η ενασχόληση είναι πολύωρη και καθημερινή και οι δουλειές άπειρες. Μετά το κτήμα, έρχονται η τυποποίηση, οι παραδόσεις παραγγελιών, η επικοινωνία με καταναλωτές και καταστήματα.

Παράλληλα, αναζητούν και δοκιμάζουν νέες συνταγές, προωθούν τον κόπο και τις ιδέες τους στο site τους και στα social media. Όλα αυτά μπορεί να μας ακούγονται πολύ κουραστικά και απαιτητικά, όμως ο Αλέξανδρος και η Νατάσα μάς λένε ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χαρά που νιώθουν όταν βλέπουν τα κτήματά τους να ανθίζουν.

«Αποζημιωνόμαστε για όλη τη σκληρή δουλειά από την ποιότητα, τη γεύση, τα χρώματα και τα αρώματα των καρπών και των λαχανικών μας. Όλη αυτή η κούραση μας κάνει περήφανους για όλα μας τα προϊόντα. Και η καλύτερη επιβράβευση για εμάς είναι ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές μας τα έχουν αγκαλιάσει».

info
Τα προϊόντα της EcoGaia Farm είναι διαθέσιμα σε καταστήματα και παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα ή τα παραγγέλνουμε από την επίσημη ιστοσελίδα και τα social media της EcoGaia Farm.
Λογγακίου Κρινίτσας, Τρίκαλα, www.ecogaia.gr, τηλ.: 6906206093

Δείτε επίσης:

Σε αυτή την οικογενειακή φάρμα καλλιεργούν γνήσια πιπεριά και παραδοσιακή πάστα Φλωρίνης!

Όσπρια: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Νοστιμιές από τη Λέσβο και τα πέριξ