H Olympus Fields είναι μια φάρμα μικρής έκτασης που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Με πολλή δουλειά προσπαθεί να προσθέσει περισσότερες γεύσεις και χρώματα στα ποτά, στα πιάτα και στα γλυκά μας, ανυψώνοντας και εμπνέοντας όχι μόνο τις ιδιαίτερες στιγμές μας, αλλά και την καθημερινή μας ζωή.

Σεβασμός στο περιβάλλον
«Η φιλοσοφία της Olympus Fields βασίζεται στον σεβασμό για το περιβάλλον και την ισορροπία που πρέπει να έχουμε με το οικοσύστημα. Η ιδέα ήταν να κάνουμε κάτι δικό μας, να δημιουργήσουμε κάτι από το μηδέν. Ξεκινήσαμε χωρίς κάποια ουσιαστική εμπειρία, με μια πρώτη ματιά, στο αντικείμενο που επιλέξαμε. Θέλαμε επιπλέον η εργασία μας να είναι ευχάριστη, να γίνεται με όρεξη και χαρά για να φέρει τελικά ένα σωστό, ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή τη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας. Οραμά μας είναι να αφήσουμε το δικό μας στίγμα στον γαστρονομικό χάρτη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Γκουντέλιας που ίδρυσε μαζί με την Κατερίνα Καλαμπάκα την Olympus Fields, λέγοντας πως το μεγαλύτερο ποσοστό των καλλιεργούμενων εκτάσεων είναι ιδιόκτητο και ότι δεν υπάρχουν συνεργασίες με άλλους παραγωγούς μέχρι στιγμής. Ολες οι καλλιέργειες βρίσκονται σε βιολογικό στάδιο, καθώς από την πρώτη στιγμή εντάχθηκαν σε φορέα πιστοποίησης, ενώ, όσον αφορά τις εξαγωγές, αναφέρει: «Ξεκινήσαμε μόνο με εξαγωγές στην Ευρώπη στα βότανα που καλλιεργούμε, τις οποίες και συνεχίζουμε. Τα άνθη προστέθηκαν αργότερα και τα ξεκινήσαμε αρχικά στην Ελλάδα».

Το προϊόν και τα μελλοντικά σχέδια
Ο κ. Γκουντέλιας αναφέρει για το προϊόν: «Ο κύκλος ξεκινάει από τον σπόρο. Η φύτευση γίνεται ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας, φθινόπωρο ή άνοιξη και η εγκατάσταση στο χώμα μερικές εβδομάδες αργότερα. Το κάθε είδος χρειάζεται τις δικές του συνθήκες και τα μονοετή έχουν κατά κανόνα γρηγορότερη ανάπτυξη. Η συγκομιδή, όπως και όλες οι εργασίες, γίνεται με το χέρι και στη συνέχεια το προϊόν πηγαίνει για αποξήρανση. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αυτό διαρκεί μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια έχουμε τη διαλογή για να φτάσουμε στο προϊόν το οποίο θα καταλήξει στο βαζάκι».

Επισημαίνει, επίσης, ότι «θα θέλαμε να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στο γεγονός ότι το τελικό προϊόν είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που γίνεται εξολοκλήρου με το χέρι. Από τον σπόρο μέχρι και την ετικέτα».

«Τα προϊόντα έχουν πολλές και ποικίλες εφαρμογές που απευθύνονται σε επαγγελματίες και μη, ανθρώπους που επιθυμούν να προσθέσουν κάτι διαφορετικό στην κουζίνα τους, υψηλής ποιότητας, χειροποίητο και να δημιουργήσουν γαστρονομίες υψηλής αισθητικής».

Τέλος, όσον αφορά το μέλλον λέει: «Tα μελλοντικά μας σχέδια είναι να προσθέσουμε κι άλλα είδη στα προϊόντα μας, συνεχίζοντας να εργαζόμαστε με την ίδια όρεξη που είχαμε όταν ξεκινήσαμε». Ο Κλοντ Mονέ είπε: «Εύχομαι να παραμείνω ως έχω, ζώντας ήρεμα σε μια γωνιά της φύσης».

Δείτε επίσης:

Στο Ντουμπάι απαγορεύτηκαν τα λουλούδια στο φαγητό

Μαγειρεύοντας με λουλούδια και σαμιώτικο κρασί

H μαγική συνταγή που κρατά φρέσκα τα λουλούδια στο βάζο