Μιας και ο ζεστός καιρός δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε τη διάθεση για διακοπές, είπαμε να “αποδράσουμε” για λίγες ώρες, επιλέγοντας εξόδους σε στέκια που θυμίζουν νησί κι ας μην βρίσκονται όλα δίπλα στη θάλασσα.

anafiotika2

Αναφιώτικα
Σε όποιο από τα γραφικά στενάκια της Πλάκας κι αν περάσετε, θα αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε στη Χώρα κάποιου νησιού και όχι στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στα Αναφιώτικα πάλι, με τα τραπεζάκια πάνω στα σκαλιά και τη χαλαρή, παρεΐστικη διάθεση, ένα παραπάνω. Δεν θα σας προτείνουμε συγκεκριμένο μαγαζί, καθίστε απλά όπου καταφέρετε να βρείτε διαθέσιμο τραπέζι…

apolis3

Apolis
Τι κι αν έχει πιάτο όλη την Αθήνα, το Apolis μοιάζει να έχει ξεφύγει από κάποιο νησί και να προσγειώθηκε ως είχε μέσα στο άλσος του Αγ. Δημητρίου στην Πετρούπολη. Για τι να πρωτοπούμε; Για τη λιθόχτιστη αυλή, για το λευκό και το μπλε που δίνουν νησιώτικο τόνο ή για τα διαφορετικά επίπεδα που προσφέρουν επιλογές για όλα τα γούστα, από καφέ μέχρι φαγητό και ποτό;
Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ. 210 5068000.

madeira3

madeira1

Madeira
Έχουν νησιώτικη διάθεση τα βόρεια προάστια; Μια επίσκεψη στο Madeira στο Νέο Ηράκλειο, με το λευκό και την ψάθα να επικρατούν στο χώρο και τα κτιστά λιθοκεντήματα στους τοίχους να δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου στις Κυκλάδες, θα σας πείσει πώς ναι. Στα συν και τα πολύ καλά κοκτέιλ.
Πευκών 1, Ν. Ηράκλειο, τηλ. 213 0315945.

nisi

Nisi
Πιστό στο όνομα του, το Νησί της Ν. Ερυθραίας παρτάρει κάθε βράδυ, κάνοντας σας να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε συνεχώς σε κάποιο ελληνικό νησί, όπου οι βραδινές έξοδοι τελειώνουν νωρίς το επόμενο πρωί!
Χ. Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία, τηλ. 697 8274821.

hyde1

Hyde
Ένα από τα κρυφά και νόστιμα στέκια της Κηφισιάς, με έναν επίσης κρυφό και δροσερό κήπο (σπέσιαλ λεπτομέρεια εκεί οι μαξιλάρες με εξωτικά μοτίβα), όπου μπορείτε να απολαύσετε από νωρίς το πρωί τον καφέ σας, αλλά και ελαφριά πιάτα και πιο αργά ποτό ή κοκτέιλ.
Κολοκοτρώνη 5, Κηφισιά, τηλ. 210 8085474.

alargino_taxidi2

Ταξίδι Αλαργινό
Μπορεί να μην έχει λιθόχτιστη αυλή, είναι όμως το μέρος όπου τα ναξιώτικα προϊόντα σας περιβάλλουν και σας κάνουν να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε μια όμορφη μπακαλοταβέρνα του νησιού. Εκεί ο Στέλιος Λιοφάγος ετοιμάζει καθημερινά νόστιμους και χορταστικούς μεζέδες που συνοδεύουν ιδανικά τη ρακή -σαν διάλειμμα ανάμεσα στις βουτιές, δηλαδή.
Τμώλου 31, Βύρωνας, τηλ. 212 1048085.

akrogiali

Ακρογιάλι
Δεν αντέχουμε να μη δούμε και λίγο θάλασσα όμως… Αγαπημένη μας στάση εντός Αττικής, λοιπόν, που να αισθανόμαστε σαν να είμαστε σε νησί, η ταβέρνα Ακρογιάλι στο Ζούμπερι, που βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα και σερβίρει νόστιμους ψαρομεζέδες για να συνοδέψετε το ουζάκι σας.
Μιαούλη 8, Ζούμπερι, τηλ. 22940 96852.