Στον πεζόδρομο της Χέυδεν, που με την αστική του χάρη δίνει μια αύρα από Παρίσι στην πλατεία Βικτωρίας, καταρχήν, θα σε πάρει από τη μύτη. «Το καλαμάκι της κυρά Σοφίας» έχει εδώ μόνο ορκισμένους πιστούς, από το 1969.

KALAMAKIA-SOFIAS-1

Τόσο, που μπορεί να περιμένεις μέχρι και μισή ώρα στην ουρά μέχρι να αγγίξεις την πολυπόθητη λιχουδιά. Και πάλι είσαι τυχερός, αφού το πιο πιθανό είναι να το βρεις κλειστό μέχρι το μεσημεράκι, μόλις ξεπουληθεί το φρέσκο στοκ της ημέρας. Την κυρα-Σοφία δεν θα τη δεις, αλλά στη θέση της τα αγόρια με τα σοφιστικέ μπλουζάκια ψήνουν με ταχύτητες ταχυδακτυλουργικές τις δεκάδες παραγγελίες από τα γύρω γραφεία, που φεύγουν με ταχύτητες φωτός σε αληθινά, κρεάτινα βουνά.

souvlaki-sofia

Μεγάλες, ακανόνιστες μπουκιές από χοιρινό κομμένο στο χέρι, ζουμερό ψήσιμο, και με την πρώτη μπουκιά νιώθεις να διακτινίζεσαι στα ορεινά του Παρνασσού και της Άμφισσας, στο πιο αληθινό-όπως παλιά χορταστικό καλαμάκι της πόλης. Αν το προτιμήσεις σε κοτόπουλο, θα έρθει με καρεδάκια πιπεριάς και κρεμμυδιού στα ενδιάμεσα, που κρατούν ζουμερό το άπαχο, πουλερικό κρέας. Ούτε πίτες ούτε τυλιχτά. Εδώ μιλά μόνο το κρέας.

info
Χέυδεν 15Α, Πλ. Βικτωρίας, τηλ. 210 8812800.

Δείτε επίσης:
Περί ορέξεως… 20+4 σουβλάκια για μεγάλες πείνες!

Αυτά τα σουβλάκια δεν τα λες κλασικά…