Μαύρες μαρμάρινες κολώνες, χρυσές λεπτομέρειες, πορτραίτα ανθρώπων της τέχνης μέσα σε βαριές κορνίζες πάνω στους βαθυπράσινους τοίχους, βελούδινες λεπτομέρειες, χρυσά κρόσσια, συνθέτουν μια ατμόσφαιρα αισθαντικότητας και νοσταλγίας. Με δυο ατμοσφαιρικά μπαρ, πολυελαίους, χειροποίητα χαλιά, αντίκες που μαζεύτηκαν με μεράκι από τους ιδιοκτήτες του, το Belle Amie, στον Πειραιά, έχει τον αέρα γαλλικού μπιστρό, αποπνέοντας μια αίσθηση πολυτέλειας και χαλαρότητας συνάμα.

belle-amie2

belle-amie-4

Έχοντας επικεφαλής της κουζίνας του τον executive chef Χρήστο Τζιέρα, προτείνει νέες δημιουργικές και έντιμες γαστρονομικές επιλογές σε ένα menu που ξεχωρίζει συνδυάζοντας την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με δημιουργικές γευστικές προτάσεις, οι οποίες μπολιάζονται με εκλεκτές ετικέτες ελληνικών κρασιών. Στην ανανεωμένη κουζίνα του Belle Amie μπορείς να απολαύσεις αγαπημένες και ξεχωριστές γεύσεις, εναρμονισμένες με την εποχή, όπως πλούσιες δροσερές σαλάτες, θαλασσινά σε εξαιρετικούς συνδυασμούς όπως καρπάτσιο από λαυράκι με φύκια της θάλασσας, κριθαρώτο κακκαβιάς με φρέσκο ψάρι ημέρας και ριζότο σουπιάς, με baby σπανάκι, μαραθόριζα και τυρί.

belle-amie1

belle-amie

Ξεχωριστή πρόταση αποτελεί το brunch του, το οποίο σερβίρεται καθημερινά μέχρι τις 14.00, με προτάσεις ελληνικού χαρακτήρα όπως τα τηγανητά αυγά με σύγκλινο Μάνης, η μπρουσκέτα ζυμωτού ψωμιού με στραπατσάδα και τα pancakes με θυμαρίσιο μέλι, καρύδια και κανέλα. Τα βράδια προτίμησε να συνδυάσεις το cocktail ή το κρασί σου με tapas!

info
Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι Πειραιάς, τηλ.210 4175740.