Στο κέντρο της Αθήνας τα περισσότερα μαγαζιά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν αυτό που λέμε «τουριστικό» φαγητό. Δεν το κατακρίνω. Μου φαίνεται λογικό μιας και απευθύνονται σε όλους εκείνους που έρχονται στην πόλη μας. Όμως δεν με ευχαριστεί το γεγονός ότι η ποιότητα του φαγητού που προσφέρουν δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Υπάρχουν παρόλ’ αυτά και εξαιρέσεις. Μέρη όπου μπορείς να τα προτείνεις άφοβα γιατί πας και τρως κι εσύ σε αυτά.

Ένα από αυτά είναι και το Meatropoleos 3 στην οδό Μητροπόλεως απέναντι ακριβώς από το κεντρικό ταχυδρομείο. Η όψη του μπορεί να μην σου κάνει κλικ και να νομίζεις ότι είναι μια κόπια των υπολοίπων, όμως εδώ θα δοκιμάσεις ένα από τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης. Και δεν είναι υπερβολή. Οι ιδιοκτήτες του, Σωκράτης και Ανδρέας, κατάγονται από τον Πύργο και φέρνουν από εκεί τα κρέατα τους αλλά και τις περισσότερες πρώτες ύλες.

anoigma-mitropoleos

Το καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο (συνήθως αυτό προτιμώ πάντα) ψήνεται την ώρα που θα το ζητήσεις. Έτσι, όταν θα πας στο MEATropoleos θα χρειαστεί να περιμένεις λίγο και θα στο πουν. Φυσικά όσο αναμένεις έχεις το κάτι τις σου να τσιμπάς: τραγανές φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, τυροκαυτερή για να τις συνοδέψεις, κολοκυθοκεφτέδες που δεν βγάζουν λάδι, τάρτα με πράσο και παστό χοιρινό αρωματισμένο με θυμάρι και πολλά άλλα.

IMG_7310

1

Όταν έρθουν τα καλαμάκια ζήτα και τις μικρές πιτούλες (κανονικές ή ολικής) για να σου έρθουν ζεστές και αυτές και να αρχίσει η γιορτή. Θα διαπιστώσεις ότι άξιζε ο κόπος να περιμένεις ένα τέταρτο για να φας αυτά τα ζουμερά και καλοψημένα κρέατα. Θα καταλάβεις επίσης ότι εδώ σε σέβονται και δεν σε βλέπουν σαν απλό πελάτη, αλλά σαν έναν καινούργιο φίλο.
Και αφού μιλάμε για καινούργια πράγματα, εδώ και λίγο καιρό εκτός από το πατροπαράδοτο σουβλάκι στο MEATropoleos έφτιαξαν και 3 διαφορετικές εκδοχές burger. Ένα με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ένα με βουβαλίσιο και ένα με γαλοπούλας. Ένα για όλα τα γούστα λοιπόν. Γιατί μπορεί οι άνθρωποί του να μένουν πιστοί στην παράδοση αλλά εναρμονίζονται και με την εποχή.

info
Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3241805.

Δείτε επίσης
Hi Φαϊ Grill House: Σουβλάκια που σέβονται τον εαυτό τους