Όταν ακούς λιβανέζικη κουζίνα σου έρχονται πρώτα στο μυαλό τα φαλάφελ; Και σε εμάς. Ωστόσο η λιβανέζικη κουζίνα έχει και άλλα νόστιμα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε και τα λιβανέζικα εστιατόρια της πόλης είναι πάντα μια καλή επιλογή όταν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα.

o kipos tis EDEM1

o kipos tis EDEM4

Ο κήπος της Εδέμ
Με αέρα ανατολής στη διακόσμηση και μουσικές belly dance να ενισχύουν το ethnic στοιχείο, το λιβανέζικο εστιατόριο του Αμαρουσίου είναι από τις πλέον αγαπημένες επιλογές μας. Στο μενού βρίσκετε παραδοσιακά λιβανέζικα πιάτα, όπως χούμους, μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι, πικάντικα φλογέρες με παστουρμά και τυριά, λαχματζούν, κίμπε και πληθωρικά κεμπάμπ. Σημειώστε ότι κάθε Παρασκευή και Σάββατο είναι βραδιές χορού, oriental φυσικά!
Περικλέους 24, Μαρούσι, τηλ. 210 6146806.

mandaloun2

Mandaloun
Το εστιατόριο Mandaloun με τη μοντέρνα διακόσμηση, αγαπάει γενικά τα μεσογειακά και ανατολίτικα πιάτα, ωστόσο μια ιδιαίτερη αδυναμία στη λιβανέζικη κουζίνα την έχει. Φιλοσοφία τους άλλωστε, είναι να προσφέρουν “γευστικά ταξίδια” μέσα από διαφορετικές γεύσεις και μυρωδιές. Στο μενού ξεχωρίζουν πιάτα όπως πικάντικα τυροπιτάκια ρακακάτ, κίμπε, πεϊνιρλί και πίτες ψημένες στον ξυλόφουρνο, σις ταούκ και γιαουρτλού κεμπάμπ.
Λεωφ. Κηφισίας 226, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6777637.

massaya2

Massaya
Στη γειτονιά του Χαλανδρίου βρίσκετε και το εστιατόριο Massaya, που αγαπάει πολύ τα events με ανατολίτικη μουσική και χορούς της κοιλιάς από επαγγελματίες χορεύτριες. Στο μενού του βρίσκετε παραδοσιακά λιβανέζικα πιάτα, από ταμπουλέ, φατούς και μελιτζανοσαλάτα μέχρι κίμπε και κεμπάμπ.
Κολοκοτρώνη 10, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6828155.

nargile

nargile3

Nargile
Ένα από τα πιο στιλάτα, ethnic εστιατόρια της πόλης βρίσκεται στο Κεφαλάρι και ακούει στο όνομα Nargile. Στην κουζίνα τον πρώτο λόγο έχουν οι λιβανέζικες γεύσεις με ζεστά και κρύα μεζεδάκια, όπως χούμους, μουτάμπαλ, πίτα στο φούρνο και κιμά και ντομάτα και φοβερά ψητά σχάρας και σπέσιαλ οριεντάλ προτάσεις όπως φέτες τηγανητού μοσχαρίσιου φιλέτου με σως σκόρδου και λεμονιού σερβιρισμένες με ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες.
Χαριλάου Τρικούπη 50, Κηφισιά, τηλ. 210 8083333.

sahara2

Sahara
Στα νότια της πόλης διασκεδάζουν με oriental χορούς, ναργιλέδες και νόστιμα λιβανέζικα πιάτα στο εστιατόριο Sahara με την άκρως ανατολίτικη διακόσμηση. Ξεκινήστε με δροσερή σαλάτα φατούς και άλειμμα μουχαμάρα με κόκκινες πιπεριές και καρύδια και συνεχίστε με λαχματζούν, φαλάφελ και αραγιές πριν περάσετε στα νόστιμα κρεατικά τους.
Κωνσταντινουπόλεως 24, Γλυφάδα, τηλ. 215 5505313.

sahara