Ποντάροντας στο τρίπτυχο γεύση- θέα-δροσιά, τα roof gardens κερδίζουν τις εντυπώσεις τη θερινή σεζόν και είναι η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση για τις βραδινές μας εξόδους. Η θερμοκρασία πήρε την άνω βόλτα, οπότε κι εμείς με τη σειρά μας επιλέγουμε τα καλύτερα και σας τα παρουσιάζουμε.

Galaxy-web2

Galaxy bar-restaurant – Hilton
Χορταστική θέα από την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, μέχρι τη θάλασσα και τον Πειραιά, στυλάτο περιβάλλον, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, πληθωρικά cocktails και γευστικές προτάσεις δια χειρός Κώστα Αθανασίου είναι τα ατού ενός από τα 10 καλύτερα rooftop bar-restaurants του κόσμου. Το  Galaxy bar- restaurant δεν βρέθηκε τυχαία στην κορυφαία δεκάδα του περιοδικού Traveller και θα το διαπιστώσεις με το που ανέβεις στον 13° όροφο του ξενοδοχείου Hilton όπου στεγάζεται. Με μακρά παράδοση σε cocktails, lounge μουσικές και μενού με ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο προφίλ, το Galaxy είναι μια επιλογή που σίγουρα θα εξελίξει τη βραδινή μας έξοδο σε upscale εμπειρία!

Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210 7281000, www.hiltonathens.gr

Acropolis-secret WEB

Acropolis Secret – Hotel Divani Palace Acropolis
Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας αλλά αυτό είναι και το μικρό του «μυστικό», αφού το περιβάλλον είναι τόσο όμορφα διαμορφωμένο που η πολύβουη Αθήνα μοιάζει να βρίσκεται μίλια μακριά. Το επιβλητικό σκηνικό, με τη φωτισμένη Ακρόπολη να βρίσκεται μια ανάσα μακριά, συμπληρώνει η έμπνευση του σεφ Κώστα Αλεξιάδη, ο οποίος προτείνει πιάτα, όπως γαύρος μαριναρισμένος με βότανα σε σάλτσα χωριάτικης σαλάτας και τοματίνια γεμιστά με κουσκούς, φρέσκα λαζάνια με μοσχαρίσιο κρέας, μανιτάρια, baby σπανάκι και crumble τυριού, ενώ o γλυκός επίλογος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προτάσεις, όπως cremeux σοκολάτας σε biscuit αμυγδάλου με σως anglaise, σιμιγδαλένιο χαλβά αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης, παγωτό βανίλια, φραγκοστάφυλα και μύρτιλα κ.ά.

Παρθενώνος19-25, Αθήνα, τηλ.210 9280100,  http://divaniacropolishotel.com

thiseio-view web

Thisio View Roof Garden
Με τα αξιοθέατα της Αθήνας σε πρώτο πλάνο, δροσιστικά cocktails, χαλαρή ατμόσφαιρα και μενού με γεύσεις που επιμελείται ο σεφ Κωσταντίνος Βελούδος, το roof garden του Thisio View έχει όλα τα φόντα για να γίνει το γαστρονομικό σου πόστο. Όταν βρεθείς εδώ, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το ζουμερό μοσχαρίσιο φιλέτο τους με σάλτσα από γλυκό κόκκινο κρασί, σταφίδες και πουρέ γλυκοπατάτας, ενώ αν αγαπάς τη θάλασσα θα λατρέψεις τον σολομό ποσέ με γλυκό κρασί και φρέσκα χόρτα. Η πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι είναι το ιδανικό τελείωμα, ενώ από cocktails δοκίμασε τη spicy παραλλαγή της margarita, με tequila reposado, φυσικό χυμό λεμόνι και σπιτικό σιρόπι chili με δενδρολίβανο.

Αποστόλου Παύλου 25 & Αγίας Μαρίνης, Θησείο, τηλ.2103476754, www.thissioview.gr

Kuzina tarazza
Στο rooftop του Kuzina η «καρτποσταλική» θέα είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις απολαυστικές γευστικές προτάσεις του Άρη Τσανακλίδη. Με τον Ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη στο «πιάτο», εδώ γευόμαστε ένα μενού με παραδοσιακά ελληνικά αρώματα αλλά και κοσμοπολίτικες αναφορές. Δοκίμασε οπωσδήποτε τις φλογέρες με αρνάκι, λιαστή ντομάτα, μελιτζάνα, φέτα και σος picante, το χοντρό μακαρονάκι με πηλιορείτικο λουκάνικο, ντομάτα, καυτερή πιπεριά και πεκορίνο Αμφιλοχίας και για να γλυκαθείς, το πληθωρικό γεμιστό τσουρέκι με πουτίγκα, λευκή και μαύρη σοκολάτα, σταφίδες καραμελωμένα φουντούκια και κρέμα είναι ό,τι πρέπει!

Αδριανού 9, Θησείο, τηλ. 210 3240133, www.kuzina.gr

Hytra-web

Hytra – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Με ανεμπόδιστη θέα 360° από την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, μέχρι τον Υμηττό και τη θάλασσα, το bar-restaurant του 6ου ορόφου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο καλύτερες καλοκαιρινές επιλογές. Η βραβευμένη κουζίνα του Τάσσου Μαντή αλλά και τα γεμάτα ένταση cocktails που επιμελείται ο διακεκριμένος bartender Γιάννης Κοροβέσης, εγγυώνται για την όμορφη ροή μιας ενδιαφέρουσας βραδιάς. Μια καλή εναλλακτική στο ίδιο περιβάλλον, αν προτιμάτε πιο απλές γεύσεις, είναι το το Ηytra Απλά, το ελληνικό μπιστρό της Στέγης, την κάρτα του οποίου υπογράφει ο Χρύσανθος Καραμολέγκος.

Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ.210 3316767

stastra-web

St’ Astra Blue Roof Garden – Radisson Blue Park
Στον όγδοο όροφο του ιστορικού Radisson Blue Park Hotel της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τους καλοκαιρινούς μήνες μας υποδέχεται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά roof gardens της Αθήνας. Εδώ, κάτω από τον έναστρο ουρανό, δίπλα από τη φωτισμένη πισίνα, πίνουμε δροσιστικά cocktails και δοκιμάζουμε μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα δια χειρός Γιάννη Λιόκα. Ξεχωρίζουμε μεταξύ άλλων πιάτα με θαλασσινή αύρα, όπως το spaghetti di mare με γαρίδες, μύδια και αβγά αχινού, ή το πιο γήινο μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με porcini & chutney μανιταριών. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το σουφλέ γαλακτομπούρεκο με σιρόπι αρωματισμένο με εσπεριδοειδή.

Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ. 210 8894500, www.radissonblu.gr/hotel-athens

premiere

Premiere – Athenaeum Intercontinental
Ανεβαίνοντας στο 10° όροφο του ξενοδοχείου Intercontinental θα ανακαλύψεις ένα ακόμη διαμάντι της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής, το Premiere. Με φόντο το νυχτερινό αθηναϊκό τοπίο, σε ένα περιβάλλον με μινιμαλιστικό design, μάς κερδίζει η state of the art κουζίνα του Jean Charles Metayer, που με άρτια τεχνική δημιουργεί πιάτα που ανταποκρίνονται ακόμα και στα πιο υψηλά standards.

Λ. Συγγρού 89-93, τηλ. 210 920 6981, www.athenaeumintercontinentalathens.com

a-for-Athens-web

A for Athens Cocktail bar- A for Athens
Δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα δημοφιλέστερα cocktail spots της πόλης. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στην πλατεία Μοναστηρακίου, που σου επιτρέπει να «πιεις την Ακρόπολη και τα πέριξ στο ποτήρι». Ανεβαίνοντας λοιπόν στο bar του 6° ορόφου του ξενοδοχείου A for Athens, αφήσου μαζί με την παρέα σου στα χέρια των έμπειρων bartenders του και δεν θα το μετανιώσεις!

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ. 210-3244244, aforathens.com

360° Cocktail Bar
Ένα ακόμη cocktail bar που συζητείται πολύ από την πρώτη μέρα που στήθηκε και όχι αδίκως.Το ότι βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πλατεία Μοναστηρακίου είναι ένα μεγάλο ατού ενώ το υπόλοιπο σύνολο σου εξάπτει το ενδιαφέρον για να το επισκεφτείς και να το δοκιμάσεις σε όλα τα επίπεδα. Εδώ ερχόμαστε για καφέ, κρασί, ποτό και φαγητό και σε ένα περιβάλλον με industrial διακόσμηση και παίρνουμε μια γεύση από Ελλάδα αλλά και Μεσόγειο με πιάτα που επιμελείται ο σεφ Γιάννης Πατσόπουλος.

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3210006, www.three-sixty.gr

thea-terrace-bar-web

Thea Terrace Bar – Central Athens Hotel
Αν ψάχνεις ένα όμορφο και ήρεμο πόστο για να χαλαρώσεις, μόνος ή με παρέα, το Thea Terrace Bar είναι φτιαγμένο για σένα. Εδώ απολαμβάνεις το καφεδάκι σου, λαχταριστά snacks ή κρύα πιάτα, με τον Ιερό Βράχο σε απόσταση αναπνοής.

Απόλλωνος 21, Πλάκα, Αθήνα, τηλ. 210 3234357 – 9, centralhotel.gr

roof-garden-IOANNIS-web

Ioannis – Royal Olympic Athens
Στo Roof Garden του ξενοδοχείου Royal Olympic, κάνουμε στάση για πρωινό, φαγητό ή ποτό ανάλογα με το τι τραβάει η όρεξή μας. Στο εστιατόριο Ioannis του roof garden δοκιμάζουμε «ξεχασμένες» ελληνικές συνταγές με μια πιο σύγχρονη αντίληψη, ενώ μια ενδιαφέρουσα γκάμα από επιλεγμένα κρασιά και ποτά καθώς και ποικιλία από σπιτικά σνακ και γλυκά μας περιμένει αν κάνουμε μια βόλτα προς το μπαρ. Όλα αυτά τα απολαμβάνουμε θαυμάζοντας το Ναό του Ολυμπίου Διός, την Ακρόπολη, τον Εθνικό Κήπο, το Καλλιμάρμαρο, την Αψίδα του Αδριανού, το Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, το παλιό Αστεροσκοπείο και το Ηρώδειο.

Αθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα, τηλ. 210 9288400, www.royalolympic.com

electra-roof-garden web

Electra Roof Garden-Electra Palace Athens
Στoν πέμπτο όροφο του Electra Palace Athens στεγάζεται το Electra Roof Garden, ένα εστιατόριο με ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο προφίλ όπου κλασικά αγαπημένα πιάτα ερμηνεύονται πρωτότυπα και μεταφράζονται στη συνέχεια σε φίνες γεύσεις. Η εμπειρία συμπληρώνεται από το επιβλητικό κάδρο της Ακρόπολης.

Νικοδήμου 18-20, Πλάκα, τηλ. 210 3241875, http://electrahotels.gr

gb-roof-garden-web

GB Roof Gagrden – Μεγάλη Βρεταννία
Αφήσαμε τελευταία την πιο κλασική επιλογή, ένα roof garden του οποίου η ανεμπόδιστη θέα προς την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τη Βουλή των Ελλήνων σε συνδυασμό με ένα κομψό και φιλόξενο περιβάλλον, θα δώσουν στην έξοδό σας αέρα αριστοκρατικό. Ο πήχης σε όλα τα επίπεδα στο εν λόγω roof είναι πολύ ψηλά ενώ στο γευστικό κομμάτι, ο chef de cuisine Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του υμνούν τη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Βασ. Γεωργίου Α’, Σύνταγμα, τηλ. 210 3330000, www.gbroofgarden.gr/gr