Η επιλογή ενός ξενοδοχείου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι από τις πιο κλασικές επιλογές των ζευγαριών, κυρίως γιατί μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στο σπα ή και διανυκτέρευση. Συγκεντρώσαμε 9 προτάσεις που πιστεύουμε ότι θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα.

Radisson Βlu Park Hotel Athens
Το ξενοδοχείο Radisson Βlu Park Hotel Athens σας προσκαλεί στις 14 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο St΄Astra, με την απίστευτα ρομαντική θέα της Ακρόπολης και της φωτισμένης Αθήνας από ψηλά. Γευθείτε ένα υπέροχο και ατμοσφαιρικό δείπνο, με πιάτα ειδικά σχεδιασμένα για την ημέρα, από τον σεφ Δημήτρη Κανταράκη και ζήστε μια μοναδική ρομαντική εμπειρία με το έτερον σας ήμισυ. Το μενού περιλαμβάνει: Σούπα από ψητά παντζάρια και αχλάδι, Sweetheart maki (sushi), Φρέσκα τορτελίνια με καραβίδα και τσάι με lemongrass, Σαλάτα με χειμωνιάτικα λαχανικά, sherry vinaigrette και αποξηραμένα φρούτα, Short rib από BlackAngus αρωματισμένο με πιπέρι szechuan, kale, baby καρότο και σελινόριζα και Cannoliμε σοκολάτα, φιστίκι και σμέουρα. Κόστος: 55€ / άτομο.

Μοναδική προσφορά για διαμονή και δείπνο για ερωτευμένους αλλά… και singles! Αν δεν είστε ερωτευμένοι, ίσως ο έρωτας να σας περιμένει κάπου εδώ. Πάρτε τον κολλητό ή την κολλητή σας και τολμήστε μια μέρα αναζήτησης του φτερωτού θεού, στην Αθήνα! Διαμονή σε Superior δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και πολυτελές δείπνο στο ρομαντικό St΄Astra, αλλά και χαλαρωτικό μασάζ για 2 την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όλα αυτά μόνο με 198€ και για τους δύο! Η προσφορά περιλαμβάνει: Valentine’s Menu για 2 άτομα στο St’Astra rooftop restaurant-bar, 1 διανυκτέρευση με πρωινό στο κρεβάτι (Room Service) και late check out, 1 μασάζ 30’ για 2 άτομα και δωρεάν parking.

Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ. 210 8894500.

Μεγάλη Βρεταννία
Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία μας καλεί να γιορτάσουμε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ρομαντική διάθεση και με ένα ταξίδι γεύσεων στο εστιατόριο GB Roof Garden. Το μενού που έχουν ετοιμάσει ειδικά για την ημέρα περιλαμβάνει: Χτένια καρπάτσιο με παγωτό αχινού και ανθό πανσέ, Φαγκρί ποελέ με μοσχολέμονο, τσίλι, ταπιόκα και σάλτσα με γάλα καρύδας, Φιλέτο μόσχου Wellington με τρούφα, ρολάκια πατάτας με πράσο και σάλτσα Μαδέρα και Μους σοκολάτας γάλακτος με ganache gianduja και μους πικρής σοκολάτας με βατόμουρα και brownies. Κόστος: 85€ / άτομο.

Την ημέρα των ερωτευμένων, επισκεφθείτε και το GB Corner Gifts & Flavors και χαρίστε στο αγαπημένο σας πρόσωπο τα πιο πρωτότυπα δώρα καθώς και ένα μοναδικό γλυκό για ερωτευμένους, που δημιούργησε ο καταξιωμένος Γάλλος Chef Pâtissier Arnaud Larher σε δύο γευστικούς συνδυασμούς: La Rose rouge (Brownies με καρύδι pecan, ganache και crémeux βατόμουρο και μους bitter σοκολάτας) και La Rose rose (Biscuit capucine με ganache gianduja, feuilleté πραλίνας φουντουκιού και μους σοκολάτας γάλακτος).

Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3330000.

St. George Lycabettus
Το St.George Lycabettus γιορτάζει την ημέρα της αγάπης με πολλές και ιδιαίτερες προτάσεις. Το βράδυ του Αγ. Βαλεντίνου ζήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι tete a tete με το ταίρι σας στο εστιατόριο La Suite Lounge, πρόσφατα βραβευμένο ως Καλύτερη θέα στην Ευρώπη! Εκεί, ο executive chef Βασίλης Μήλιος έχει ετοιμάσει ένα gourmet δείπνο με 5 πιάτα. Αναλυτικά, το μενού περιλαμβάνει Amuse Bouche (Κρέμα καραβίδας σε χωνάκι Βασιλικού με τζίντζερ,αβοκάντο,καβούρι & χαβιάρι λεμόνι), Σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδα και σκόνη ντομάτας, Τρυφερά σαλατικά με φράουλες και τηγανητό πασατέμπο, Φιλέτο τσιπούρας με πατζάρι, γλυκάνισο και λεμονοθύμαρο, Βιολογικό μοσχαρίσιο φιλέτο με κουνουπίδι, κρέμα καρότου και σάλτσα από γλυκό κρασί και μπαχαρικά και για το τέλος, Ruby Σοκολατένιες καρδιές με κόκκινα φρούτα Ruby, καφές και σοκολατένιες φράουλες. Κόστος: 80€ / άτομο.

Η ονειρική βραδιά μπορεί να ολοκληρωθεί σε κάποιο από τα όμορφα δωμάτια ή τις σουίτες. Μάλιστα, το Valentines Romantic Package, κόστους 250€, περιλαμβάνει: Welcome με αφρώδη οίνο και σοκολατάκια, Ρομαντικό δείπνο για 2 στο La Suite Lounge, Διανυκτέρευση σε εξωτερικό δωμάτιο με πρωινό και 15 λεπτά μασάζ στο Aegeo Spa.

Κλεομένους 2, Αθήνα, τηλ. 210 7416191.

Hilton
Ρομαντικό Σαββατοκύριακο προτείνει για τη γιορτή των ερωτευμένων το Hilton, με ρομαντικό δείπνο, διανυκτέρευση και σπα. Στις 14 Φεβρουαρίου, ο εντυπωσιακός μπουφές του Βυζαντινού υποδέχεται τους ερωτευμένους με προτάσεις όπως στρείδια, γαρίδες με κάρι, σούσι, Rib-Eye με τα συνοδευτικά του, ραβιόλι από παντζάρι με γέμιση καβούρι, σολομό με σος chardonnay, μοσχαρίσια ταλιάτα, ζυμαρικά Alfredo που ετοιμάζονται μπροστά σας. Ο μπουφές γλυκών επιφυλάσσει λαχταριστές εκπλήξεις: τρούφες, μακαρόν, μους σοκολάτας με φρούτα του πάθους, κέικ red velvet, μαρέγκες με βατόμουρα και σιντριβάνι σοκολάτας για να γαρνίρετε φρέσκα φρούτα και ζαχαρωτά. Αν πάλι προτιμάτε set μενού με θέα στην Ακρόπολη, κάνετε κράτηση στο Galaxy Private Room, την αίθουσα δεξιώσεων που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Galaxy Bar, και απολαύστε την ιεροτελεστία ενός ολοκληρωμένου gourmet δείπνου 6 πιάτων και μάλιστα με το ανάλογο wine pairing, ατενίζοντας τη φωτισμένη Αθήνα.

Η εορταστική προσφορά διαμονής (από 169€ με πρωινό), περιλαμβάνει επίσης διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με θέα στην Ακρόπολη και με πλούσιο πρωινό στο εστιατόριο Βυζαντινό, ενώ αξίζει μια επίσκεψη στο Hiltonia Spa για μπάνιο στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, χαμάμ και υδρομασάζ και μασάζ για ζευγάρια στη διπλή καμπίνα.

Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210 7281000.

Athens Marriot
Για την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου το Athens Marriot προτείνει ρομαντικό δείπνο, με τον σεφ Γιάννη Τσούνα να σας υποδέχεται στο εστιατόριο Made in Athens έχοντας ετοιμάσει ένα εμπνευσμένο μενού 5 πιάτων. Ατμοσφαιρικός φωτισμός, ρομαντική ατμόσφαιρα με κεριά υπό τους ήχους μουσικής DJ συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό που θα κορυφώσει τη γαστρονομική σας απόλαυση, για αυτή την μοναδική βραδιά του χρόνου. Κόστος: 55€ / άτομο.

Παράλληλα, στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου, το περίφημο «e&o» του Λονδίνου, με την απαράμιλλη θέα, τον συναρπαστικό κατάλογο των κοκτέιλ του και την προσεγμένη panasian κουζίνα, σας προσκαλεί να αφεθείτε στην απόλυτη ρομαντική ατμόσφαιρα με φόντο την Αθήνα από ψηλά! Κόστος: 75€ / άτομο. Επίσης, για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τη βραδιά τους με διανυκτέρευση, το ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει ένα ειδικό πακέτο που περιλαμβάνει διανυκτέρευση, ρομαντικό δείπνο στο Made in Athens, πρωινό, δωρεάν στάθμευση και late check out στις 16:00. Κόστος πακέτου: 120€ / άτομο.

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, τηλ. 210 9471212.

King George
Με ένα ρομαντικό μενού 4 πιάτων μας καλεί να γιορτάσουμε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το ξενοδοχείο King George, στο εστιατόριο Tudor Hall. Αναλυτικά, το ρομαντικό γεύμα περιλαμβάνει Φρέσκες γαρίδες μαριναρισμένες με φρούτο του πάθους και νεροκάρδαμο, Χειροποίητα agnolotti με πατάτα, τρούφα και μανιτάρια στο ζωμό τους, Φιλέτο γάλακτος με πατάτες νέας σοδειάς, αυγοτάραχο και καφέ arabica και Μους σοκολάτας γάλακτος με ganache gianduja και μους πικρής σοκολάτας με βατόμουρα και brownies. Κόστος: 75€ / άτομο.

Παράλληλα, έχουν ετοιμάσει και ένα ιδιαίτερο πακέτο διαμονής, διαθέσιμο από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, που περιλαμβάνει πρωινό στο δωμάτιο, μπουκάλι Bava Moscato D’Asti και Κουτί με Μακαρόν, καθώς και δωρεάν late check out στις 16.00, κατόπιν διαθεσιμότητας.

Ξενοδοχείο King George, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3222210.

New Hotel
Στις 14 Φεβρουαρίου η Αγάπη και η Τέχνη γίνονται ένα στο New Hotel, που θέλοντας να αναδείξει τη σημασία της τέχνης ως βιωματικής εμπειρίας που περνάει από τις αισθήσεις, προσφέρει ένα limited edition artwork του Αμερικανού καλλιτέχνη Jeff Koons, ως δώρο σε όλους όσους δειπνήσουν στο New Taste ή στο Art Lounge τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου. Επιπλέον, όσοι επιλέξουν το New Hotel για διαμονή και δείπνο τη νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου θα έχουν το προνόμιο μιας 10% έκπτωσης τόσο στη διαμονή όσο και στο εορταστικό μενού. Το μενού 7 πιάτων στον ξεχωριστού design χώρο του New Hotel, περιλαμβάνει: Amuse bouche, Balik salmon με καραμελωμένο brioche, άνηθο και yuzu, Ραβιόλι αστακού με γόνο καλαμαριού σωτέ, μαύρο σουσάμι και μπρικ, Sorbet lychee με τριαντάφυλλο και κόκκινο πιπέρι, Μοσχαρίσιο φιλέτο σχάρας με παντζάρια ψητά, κομπόστα από φραγκοστάφυλο και παλαιωμένο μαύρο βαλσαμικό και Chocolate gianduja mousse με μαρμελάδα φράουλα με μύρτιλο και παγωτό από πραλίνα φουντουκιού. Καφέ και mignardise για το τέλος. Κόστος: 60€ / άτομο.

Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, τηλ. 2103273170.

Life Gallery athens hotel
Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, το Life Gallery athens hotel υποδέχεται τον Άγιο Βαλεντίνο με ένα μοναδικό δείπνο με την υπογραφή των Γιάννη Μπαξεβάνη και Διονύση Ζαχαρόπουλου, στο βραβευμένο εστιατόριο Kool Life! Οι γαστρονομικές προτάσεις της ημέρας περιλαμβάνουν για αρχή καρπάτσιο από ημίπαστο λαβράκι, σανγκουίνι με κρέμα άνηθου και αβγά βασιλικής ρέγκας ενώ για κυρίως μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα φιλέτο σφυρίδας με αχνιστά σπαράγγια της θάλασσας, θαλασσινά και σάλτσα αστακού ή ένα ζουμερό αρνί με πουρέ αγκινάρας, αφρό γραβιέρας και ταρτάκι με γέμιση κρεατότουρτας συνοδευόμενο από ένα αρωματικό πλιγούρι. Ολοκληρώστε το γεύμα με κρέμα αρμπαρόριζας με φρούτα του δάσους ή αν είστε λάτρης της σοκολάτας, δοκιμάστε το κρεμέ πικρής σοκολάτας με σορμπέ λεμονόχορτου και κραμπλ από φιστίκι Αιγίνης. Συνοδεύστε το δείπνο σας με τα ευφάνταστα κοκτέιλ που δημιούργησε αποκλειστικά για τους ερωτευμένους ο Γιάννης Χλεμπάκος για μία επιπλέον δόση απόλαυσης. Κόστος: €45/ άτομο, στην τιμή περιλαμβάνονται και 2 κοκτέιλ.

Παράλληλα, η ειδική προσφορά του ξενοδοχείου για αυτή τη μέρα είναι ένα πακέτο διαμονής την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, με δείπνο και κοκτέιλ για 2, πρωινό και late check-out το Σάββατο. Κόστος: 180€ για δύο άτομα.

Λεωφόρος Θησέως 103, Εκάλη, τηλ. 211 1067400.

NJV Athens Plaza
Η πρόταση του εστιατορίου The Parliament για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι άλλο από ρομαντικό δείπνο για δύο, αλλά μετά μουσικής από τον Δάκη. Το μενού 6 πιάτων του σεφ Νίκου Γιαννόπουλου περιλαμβάνει Λευκή ψαρόσουπα με σχοινόπρασο, κρουτόν και σάλτσα Harissa, Σαλάτα καβούρι με μάνγκο και σάλτσα κρέμα λάιμ, Μυλοκόπι κονφί σε αλατισμένο βούτυρο και πουρέ πατάτας με ελληνική τρούφα και Φιλέτο μοσχαρίσιο στη σχάρα με πάστα ελιάς καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι. Για επιδόρπιο, ο Pastry Chef Διονύσης Αλέρτας έχει ετοιμάσει Σαμπλέ κακάο με αμυγδαλόκρεμα φιστίκι, κρέμα framboise και αφράτη κρέμα βανίλια με σάλτσα από κόκκινα φρούτα. Στο δείπνο περιλαμβάνεται και μία φιάλη house-wine για 2 άτομα. Τη ρομαντική βραδιά ντύνει με την υπέροχη φωνή του ο Δάκης συνοδευόμενος από τον Πάνο Δέρβο και την Ελενα Περβαινά. Κόστος: 105€ / άτομο.

Βασιλέως Γεωργίου Α’ 2, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3352400.