Ακόμα και φέτος, που οι εκδηλώσεις έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, το Ηρώδειο παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα όλο τον Σεπτέμβριο. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ανέβουν στη σκηνή του για να τους απολαύσει το αθηναϊκό κοινό, με πιο ξεχωριστή την πολυανεμενόμενη εμφάνιση της Μόνικα Μπελούτσι, που θα διαβάσει το έργο του Τομ Βολφ, «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις».

Και ενώ το ραντεβού μας είναι στο Ηρώδειο θα μπορούσαμε να το συνδυάσουμε με βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και φυσικά για φαγητό και ποτό. Ετοιμάσαμε, λοιπόν, 5 προτάσεις για όλα τα γούστα.

Caravin: Γευστικά ταξίδια στο Θησείο
Το wine bar Caravin μας συστήθηκε πέρυσι και αμέσως κέρδισε τις εντυπώσεις χάρη στην ενημερωμένη λίστα κρασιών του και τη vintage αισθητική του. Στον κατάλογο των κρασιών του, υπάρχουν περίπου 100 ετικέτες ελληνικών κρασιών και 44 ακόμη διεθνείς ποικιλίες, εκ των οποίων τα 40 μπορεί κάποιος να τα απολαύσει και σε ποτήρι. Όσον αφορά, το φαγητό, στο μενού του Caravin υπάρχουν αρκετές επιλογές που μπαίνουν στο τραπέζι ως συνοδευτικά για το κρασί, όπως ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και μπρουσκέτες, ενώ υπάρχουν προτάσεις και για τη βραδινή έξοδο για φαγητό.
info
Ακάμαντος 11, Θησείο, Τηλ.: 211 4003962.

Symposio: Μοντέρνο μενού με αρχαιοελληνικές επιρροές
Βρίσκεται κρυμμένο στα στενά του κέντρου της Αθήνας και όχι σε κάποια δημοφιλή περαντζάδα, ωστόσο, το σοβαρό γαστρονομικό προφίλ, τα καλοφτιαγμένα μαγειρικά κοκτέιλ και το προσεγμένο αλλά όχι επιτηδευμένο περιβάλλον, αποτελούν πολύ καλούς λόγους να το επισκεφτείτε. Η μπάρα έχει μια ενδιαφέρουσα λίστα από μαγειρικά κοκτέιλ που συνάδουν με τη φιλοσοφία του μενού και φτιάχνονται με επιλεγμένα αποστάγματα αποτελώντας από μόνα τους λόγο επαναλαμβανόμενων επισκέψεων.
info
Απόλλωνος 22, Αθήνα, Τηλ.: 2110129376

Winners, η vegan πρόταση του κέντρου
Το ξενοδοχείο Niki Athens συστήνει το all day εστιατόριο του, που προτείνει vegan πιάτα με βιολογικές πρώτες ύλες. Το Winners είναι ένα νέο vegan εστιατόριο της Αθήνας και ξεκινάει να στρώνει τραπέζια από το πρωί. Στο μενού του βρίσκουμε καφέ και vegan γλυκίσματα για μία γρήγορη στάση, ενώ για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα στο μενού υπάρχουν και αρκετά κυρίως πιάτα, ορεκτικά και σαλάτας από τα οποία απουσιάζουν πλήρως τα ζωικά προϊόντα.
info
Niki Athens Hotel, Σύνταγμα, Τηλ.: 2103220914

Ellyz Athens: Ένα ινσταγκραμικό cafe – bar στο κέντρο της Αθήνα
Το Ellyz Athens είναι ένα όμορφο μαγαζί, με ολάνθιστη διακόσμηση από τους τοίχους μέχρι τα ταβάνια του. Επίσης, έχει μεγάλη αδυναμία στο ροζ χρώμα, τόσο στους καναπέδες και τα ποτηράκια του όσο και στα γλυκά και τα ροφήματα του. Τα λευκά και μαρμάρινα τραπέζια παραπέμπουν σε γαλλικό καφέ της δεκαετίας του ’30, ενώ οι βελούδινοι καναπέδες και η χαλαρωτική μουσική, συμπληρώνουν την ρομαντική ατμόσφαιρα. Ιδανικό μέρος για απογευματινή βόλτα.
info
Αγίου Φιλίππου 11, Μοναστηράκι, Τηλ.: 2111828930

Point A για γεύσεις με θέα
Ένα από τα πιο ωραία rooftop της πόλης «υπόσχεται» όμορφες βραδιές, στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου Ηρώδειο με θέα τον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης και το μοναδικής αισθητικής Μουσείο. Στο εστιατόριο θα κάνουμε ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Το bar έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο με τη λίστα των signature cocktails να συνδυάζει τα αρώματα των ελληνικών βοτάνων και τη δυναμική των εγχώριων αποσταγμάτων με αναφορές από κορυφαία μπαρ του κόσμου.
info
Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη, Τηλ.: 210-923899

Περισσότερα για τις παραστάσεις: Ηρώδειο, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3241807.

Διαβάστε επίσης:
«Kobra», το νέο «gastro-club» της οδού Ναυαρίνου

Cardinale Athens: Πιάτα με ιταλική καταγωγή δια χειρός Κώστα Τσίγκα
Θάμα Μεζέ: Για άπαιχτη γουρνοπούλα και πιάτα για να μοιραστείς