Ολόφρεσκο σαν τις γαρίδες που σερβίρει, με ένα δροσερό μπαλκόνι που μεταμορφώνει σε θαλασσινή εξοχή την άσφαλτο του Χαλανδρίου κι ένα έξυπνο, απλό, λευκό ντεκόρ, το Γαριδάδικο δεν είναι, ευτυχώς, άλλο ένα νεο-ουζερί με κατεψυγμένο μεζέ.

garidadiko3

garidadiko2

Η μαμά του, η Κατερίνα Σωτηρίου, πρώην στέλεχος σε μεγάλες επιχειρήσεις, κοσμοπολίτισσα, καλοφαγού και κοσμογυρισμένη, το είχε καημό να μοιραστεί με όλους μας την άποψή της για το ιώδιο. Εδώ θα έρθεις για το υπέροχο τσίπουρο αλλά προσωπικά προτείνω την υπέρβαση με μια El Boqueron, μπίρα Ισπανίδα, καμωμένη με θαλασσινό νερό, που ταιριάζει γάντι με τη γεμάτη αρώματα σαλάτα αβοκάντο και τις βραστές γαρίδες της, για τη ρεγγοσαλάτα που εδώ γίνεται ολόδροση και αρωματική, με ψιλοκομμένο το φιλέτο του ψαριού, λαχανικά και φρέσκα αρωματικά, για τη φιλεταρισμένη, ζουμερή σαρδέλα στα κάρβουνα με τη σος από φρέσκα μυρωδικά και ψιλοκομμένα λαχανικά.

garidadiko1

Ο Μίλτος Τσιγάρης είναι ένας χαμηλών τόνων καραβομάγειρας, που ξέρει καλά τη βαθιά νοστιμιά και πώς να δίνει μια άλλη διάσταση στον δικό μας μεζέ, όταν τον ταξιδεύει ελαφρώς εξωτικά, με πινελιές από κουζίνες των ταξιδιών του. Το πιάτο με όλες τις ποικιλίες γαρίδας στα κάρβουνα -ροζ, Κοιλάδος Ερμιόνης, black tiger, γάμπαρη Αμβρακικού και Ειρηνικού-, πατατούλα και καλαμπόκι στη σχάρα είναι το σουξέ του μαγαζιού, αλλά μην προσπεράσεις την ψιλοκομμένη φρέσκια σουπιά στα κάρβουνα, μια δροσερή πατατοσαλάτα με μαστιχωτό χταπόδι, το στιφάδο χταπόδι με τη βελούδινη φάβα, το ψητό σαλάχι, το μελωμένο κριθαρότο και τη μακαρονάδα με τη φρέσκια ντοματούλα. Και οπωσδήποτε κρατήστε χώρο για τα εξαιρετικά κανόλι! Έχω ταξιδέψει στη Σικελία αλλά σαν του Μίλτου δεν έχω ξαναδοκιμάσει! Και για τον ζεστό χαλβά με το παγωτό!

info
Ζαλοκώστα 3, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6833388.
Το Γαριδάδικο θα κλείσει για διακοπές από 5 έως 25 Αυγούστου. Θα ανοίξουν ξανά στις 26/8.

Δείτε επίσης
Μια «Ψαροπούλα» αραγμένη στην Καλλιθέα