Ψάχνετε κάτι διαφορετικό για την έξοδο του Σαββατοκύριακου ή κάτι που θα μεταμορφώσει ένα απλό καθημερινό βράδυ σε μια ιδιαίτερη γαστριμαργική εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα; Ε, λοιπόν, η επιθυμία σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Αρκεί βέβαια ν’ ανέβετε μέχρι τον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Titania, εκεί όπου βρίσκεται το γαστρονομικό εστιατόριο Olive Garden. Σε ένα από τα πιο όμορφα roof gardens της Αθήνας, θα γευτείτε ανεπανάληπτα πιάτα σύγχρονης ελληνικής-μεσογειακής κουζίνας με όλη την πόλη στο πιάτο, καθώς η θέα που θα απλώνεται μπροστά σας -και στο ίδιο επίπεδο- είναι από τις καλύτερες της Αθήνας!

Το ανανεωμένο εστιατόριο, με μοντέρνες πινελιές σύγχρονης αισθητικής και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, σε προϊδεάζει για την εκλεπτυσμένη και ενδιαφέρουσα γευστική συνέχεια. Η πανοραμική θέα 360° από ψηλά σε όλη την Αθήνα – από την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό μέχρι τον Υμηττό και τον Αργοσαρωνικό- δίνει τη ρομαντική νότα που χρειάζεται και το γευστικό ταξίδι που ετοίμασε για εμάς ο executive chef Χρίστος Τζιλήρας ξεκινά υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Πρώτος σταθμός τα πεντανόστιμα Τραγανά Σαλατικά με σταμναγκάθι, ψητά παντζάρια, μανούρι, καρύδια και βινεγκρέτ με πράσινο μήλο, που μοσχομυρίζουν φρεσκάδα. Τα συνοδεύουμε με τους καταπληκτικούς Μαρουλοσαρμάδες με καβουρμά, ρύζι και άνηθο, φρικασέ με άγρια μανιτάρια και πρόβειο γιαούρτι. Ένα πιάτο που μάς έμεινε αξέχαστο και αποτελεί από μόνο του μια αφορμή για να ξαναπάμε.

Συνεχίζουμε με Φαγκρί σχάρας, που συνοδεύεται με βιολογικό φακόρυζο, το οποίο περιέχει άγριο σκόρδο και λιαστή τομάτα, ψητά παντζάρια, σάλτσα μοσχολέμονου με φρέσκα μυρωδικά. Ανεπανάληπτο πιάτο, ιδιαίτερα ελαφρύ, γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Οι κρεατοφάγοι θα επιλέξουν ένα πιάτο που προκαλεί δυνατές συγκινήσεις: Παϊδάκια αρνιού με πουρέ ψητής σελινόριζας, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα από πετιμέζι, θυμάρι και βαλσάμικο. Αν ωστόσο, δεν θέλετε ούτε κρέας ούτε ψάρι, υπάρχουν τα Φλωμάρια Λήμνου με ποικιλία από άγρια μανιτάρια, τσαλαφούτι και μαυροδάφνη. Σημειώστε ότι τα πιάτα συνδυάζονται μοναδικά με τις εξαιρετικές προτάσεις της λίστας κρασιών αλλά και των άλλων συνοδευτικών ποτών και των signature cocktails, ολοκληρώνοντας μια ιδιαίτερη εμπειρία απόλαυσης.

Το νέο μενού αποτελεί ένα ταξίδι γεύσεων στη δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με επιλογές για όλα τα γούστα. Ο executive chef Χρίστος Τζιλήρας συνδυάζει αριστοτεχνικά επιλογές από εξαιρετικά ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα και δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα με ελληνική – μεσογειακή ταυτότητα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, σε ένα μενού που αξίζει να δοκιμάσετε. Να πάτε!

info
Ξενοδοχείο Titania, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, τηλ. 210 3326000. Ώρες λειτουργίας: 11.00-02.00. Κόστος: 35-40€/άτομο. Το Olive Garden είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο, καθώς βρίσκεται μία ανάσα από το Μετρό της Ομόνοιας και του Πανεπιστημίου.