Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε στο Κολωνάκι, όπου εδώ και δυο χρόνια περίπου είναι το στέκι όλων όσοι αναζητούν ποιοτικό ιταλικό φαγητό σε νορμάλ τιμές. Από τα τέλη Ιουλίου, όμως, το εστιατόριο της οικογένειας του ομίλου Nice n Easy, που τιμά με τ’ όνομά του τον αγαπημένο Αμερικανό ερμηνευτή Φρανκ Σινάτρα, Frankie, απέκτησε το νέο του αδελφάκι στα βόρεια.

Σε κεντρικό σημείο, στη Νέα Ερυθραία, εκεί που παλιά ήταν το Ergon, επί της Χαριλάου Τρικούπη, τώρα βρίσκεται ένα φωτεινό και φιλόξενο εστιατόριο, που χάρη στην αρχιτέκτονα Κωνσταντίνα Μπάστα και το αρχιτεκτονικό γραφείο Basta Team αποτελεί πραγματικό στολίδι για την περιοχή! Με σαφείς αναφορές στις τρατορίες της Νέας Υόρκης, ο χώρος εκτείνεται σε τρία επίπεδα, το κυρίως εστιατόριο στο ισόγειο, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τη διοργάνωση επαγγελματικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στον 2ο όροφο και ένα 3ο επίπεδο-έκπληξη, που ακόμα βέβαια δεν λειτουργεί, αλλά μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον ένα ωραιότατο πατάρι για chefs table ή private dining επιλογές.

Στην ανοικτή κουζίνα δεσπόζει ένας ξυλόφουρνος και μια όμορφη βιτρίνα με ιδιαίτερα αλλαντικά και άλλα εκλεκτά είδη, καθώς και εδώ ακολουθείται η farm to table φιλοσοφία, που χαρακτηρίζει όλα τα εστιατόρια του ομίλου. Και εδώ λοιπόν ο σεφ Παναγιώτης Μωυσής σε συνεργασία με τον executive chef των nice n easy Χρήστο Αθανασιάδη αξιοποιεί εξαιρετικής ποιότητας φρέσκες βιολογικές και παραδοσιακές πρώτες ύλες – πολλές από τις οποίες προέρχονται απευθείας από μικρούς Έλληνες παραγωγούς – για να δημιουργήσει πεντανόστιμα ιταλικά πιάτα, φρέσκιες πάστες και ζύμες με gluten free αλλά και αμιγώς vegan επιλογές.

Λατρέψαμε την Βurratina σε φύλλα ρόκας με φρέσκο λάδι βασιλικού και τρίχρωμα ντοματίνια, την πραγματικά νόστιμη Ποικιλία Μανιταριών με κατσικίσια gorgonzola dolce και θυμάρι, όπως και τη “Δική τους” Χωριάτικη με ντοματίνια, ελληνικές πίκλες μυρωδικών, αγγούρι, φέτα και ντάκο από χαρούπι! Όλα τα πιάτα ιδιαίτερα αρωματικά και μοναδικά ισορροπημένα.

Από τα κυρίως ξεχωρίσαμε την Bistecca “alla Fiorentina”, με λάδι τρούφας, σπανάκι και baby πατάτες, όπως και το μοναδικό Ριζότο μανιταριών με ξύσμα φρέσκιας τρούφας και παρμεζάνα. Από τα ζυμαρικά δεν ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει κανείς, αφού τόσο η Carbonara με καπνιστή πανσέτα, παρμεζάνα Reggiano και κρόκο αβγού, όσο και τα γεμιστά Ravioli (αυτό με την κρέμα αστακού και πούδρα αβγοτάραχου κάνει τη διαφορά) ή το πιο παραδοσιακό Στριφτάρι αλα Αματριτσιάνα και πολλά ακόμη είναι πεντανόστιμα.

Φυσικά δεν λείπουν από το μενού και οι Πίτσες, αλλά και τα Πεϊνιρλί και τα ψωμάκια Piadina. Τα ζυμάρια είναι αφράτα και πολύ νόστιμα ενώ τα διαλεχτά υλικά που συμπληρώνουν τις γεύσεις είναι εξαιρετικής ποιότητας, κάτι που καταλαβαίνει αμέσως όποιος τα δοκιμάσει.

Ο κατάλογος συμπληρώνεται από ιδιαίτερα cocktails και επιδόρπια, όπως η Πανακότα με ψητό ανανά στον ξυλόφουρνο ή το εναλλακτικό Τιραμισού που είναι βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα και crumble από καφέ. Σημειώστε ότι το Frankie προσφέρεται για brunch τα Σαββατοκύριακα, καθώς αποτελεί ιδανική πρόταση για όλη την οικογένεια, ενώ έχει ετοιμάσει και στα δύο καταστήματα ένα πολύ νόστιμο μενού για τα γιορτινά Ρεβεγιόν!

info
Frankie στα βόρεια: Χ. Τρικούπη 125, Ν. Ερυθραία, τηλ: 210 800 3851 e-mail: north@frankierestaurant.gr, https://www.facebook.com/frankie.neaerythraia/
Frankie στο Κέντρο:
Σκουφά 42, Κολωνάκι τηλ: 210 364 7052 e-mail: athens@frankierestaurant.gr, frankierestaurant.gr.
Λειτουργούν καθημερινά: 09:00 – 01:30.