Το μοναδικό concept του Beefbar, δημιούργημα του ιδιοφυούς επιχειρηματία Ρικάρντο Τζιράουντι, που ξεκίνησε από το Μόντε Κάρλο για να κατακτήσει την food & beverage σκηνή του πλανήτη, ταράζει τα νερά λανσάροντας ένα νέο κεφάλαιο στη φιλοσοφία των εστιατορίων που αποτελούν από μόνα τους προορισμό.

Το ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace φιλοξενεί από τα μέσα Ιουλίου -και σε λειτουργία ολόκληρο το χρόνο- το concept restaurant που συνέλαβε πριν από 15 χρόνια ο γνωστός επιχειρηματίας ενσαρκώνοντας το όραμά του για τη δημιουργία ενός χώρου όπου η φιλοσοφία του καλού κρέατος συναντά επιλεγμένες κοπές από όλο τον κόσμο.

Στο πρώτο επίπεδο του Beefbar, ο χώρος του lounge φιλοξενεί το bar με μία δυνατή λίστα από ιδιαίτερα ποτά, κοκτέιλ και μοναδικές ετικέτες κρασιών, το καταλληλότερο πρώτο κεφάλαιο στη γευστική εμπειρία του εστιατορίου με ανοιχτή κουζίνα που περιμένει τους επισκέπτες του στο δεύτερο επίπεδο, ακριβώς από κάτω. Εδώ η κορυφαία ποιότητα και οι αναπάντεχες προτάσεις δίνουν ένα καινούργιο στίγμα στη μεγάλη ιστορία του Beefbar. Street food με έμπνευση από τα παραδοσιακά πιάτα που ανακάλυψε από πρώτο χέρι στα ταξίδια του ο Τζιράουντι παρέα με τον executive chef του, Τιερί Παλουντέτο: Ασιατικά gyoza και bao buns, μεξικάνικες quesadillas γεμιστές με καπνιστό Kobe beef, ταρτάρ μοσχαριού & τόνου και ceviche, φέρουν την αίσθηση των μικρών και ιδιαίτερων food trucks του κόσμου, και το μαγικό άγγιγμα της υψηλής γαστρονομίας που προσεγγίζει την αυθεντικότητα της παράδοσης με πρωτοτυπία και σεβασμό. Τα signature πιάτα του Beefbar είναι εδώ, με τα πιο εξαιρετικά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεμένα με ακρίβεια και σερβιρισμένα με κρεμώδη πουρέ πατάτας. Αμερικάνικο Black Angus, αργεντίνικο Angus Beef, αυστραλιανό Waqyu Beef και το διάσημο, πιστοποιημένο Kobe Beef από την Ιαπωνία. Η μεγάλη κληρονομιά της οικογένειας του Riccardo Giraudi, που τα τελευταία 50 χρόνια θεωρούνται ηγέτες στην εισαγωγή κρεάτων στην Ευρώπη, και πρωτοπόροι, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας μοσχαρίσιου κρέατος, είναι εμφανής σε κάθε μοναδική ποικιλία που φιλοξενείται στο concept. Το Leafbar του εστιατορίου είναι εδώ για να ικανοποιήσει τους θαμώνες που επιλέγουν φρέσκες, ανάλαφρες επιλογές χωρίς κρέας. Η σαλάτα με αβοκάντο, σπανάκι και σως από miso και τυρί Manchego, καθώς και μία ιδιαίτερη, ανανεωμένη εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας, στέκονται επάξια στο μενού συστήνοντας το δικό τους ειδικό βάρος. Το signature soufflé του Beefbar με 70% κακάο και σουσάμι, σερβιρισμένο σε χάλκινο σκεύος, κλείνει ιδανικά την εμπειρία.

Το ταλαντούχο αρχιτεκτονικό δίδυμο Humbert & Poyet, που σχεδίασε τα διάσημα Beefbar σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο όπως το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ, το Μονακό και το Ντουμπάι, ανέλαβε και το Beefbar στο Four Seasons Astir Palace στην Αθήνα εμπνεόμενο από τα φυσικά στοιχεία της περιοχής όπως η θάλασσα, η πέτρα και το ελληνικό τοπίο.

info
Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, Αθήνα, τηλ. 210 96 70 700, Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 18.30-2.00

Δείτε επίσης

Στο νέο Four Seasons Αstir Palace θα βρεις ούτε 1 ούτε 2, αλλά 8 εστιατόρια

Μαγειρική συμμαχία στο Four Seasons Astir Palace

Drakoulis Dry & Raw: Εστιατόριο, κλαμπ, κρεοπωλείο τρία σε ένα