Το γνωστό ιταλικό εστιατόριο, το οποίο μέχρι πριν από λίγους μήνες επισκεπτόμασταν στο Golden Hall, μετακόμισε πρόσφατα στο Κεφαλάρι, μια ανάσα από την πλατεία, στο κτίριο που στέγαζε το Haagen Dazs.

MezzaLuna_Space1

Με διακόσμηση σε κλασικά μοτίβα και γήινα χρώματα, άνετους καναπέδες, σεπαρέ και μεγάλες ροτόντες, ο νέος χώρος με τις μεγάλες τζαμαρίες προσφέρεται για όλες τις ώρες της ημέρας.

Φρέσκες αγνές πρώτες ύλες, χειροποίητα ζυμαρικά που παρασκευάζονται στο εργαστήριο του Mezzaluna και συνδυασμοί χωρίς πολυπλοκότητες, δημιουργούν ένα ιταλικό μενού για όλους, το οποίο επιμελείται ο Βαγγέλης Κατσέλης.

Dishes1

Ιδανικό ξεκίνημα οι μπρουσκέτες με ψιλοκομμένη μαριναρισμένη ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και προσούτο ή το κλασικό καρπάτσιο μοσχαριού με ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας. Συνέχεια με σαλάτα με κινόα, μαριναρισμένο σολομό, αγγούρι, ραπανάκι, αβοκάντο & βινεγκρέτ από λεμόνι και με φρέσκια pasta: πέννες με σπαράγγια, μανιτάρια, προσούτο και λάδι τρούφας ή χωριάτικα ζυμαρικά με ραγού από μοσχαρίσιο κρέας, σάλτσα ντομάτας και χοντροκομμένο τυρί πεκορίνο.

Dishes2

Το δυνατό σημείο όμως του Mezzaluna είναι η αυθεντική ιταλική πίτσα με λεπτή ζύμη, φρέσκια μοτσαρέλα, σωστή ποσότητα ντομάτας και φρέσκο βασιλικό. Όσοι προσέχουν λίγο παραπάνω τη διατροφή τους, μπορούν να επιλέξουν το φρέσκο φιλέτο σολομού στο γκριλ με κινόα, λαχανικά ατμού και σάλτσα από κάπαρη και λιαστή ντομάτα. Οι λάτρεις του κρέατος θα ενθουσιαστούν με τα 220 γρ. της Bistecca Tagliata με baby πατάτες φούρνου, άγρια ρόκα, παρμεζάνα και κουκουνάρι. Στο μενού εναλλάσσονται καθημερινά και πιάτα ημέρας, ανάλογα με τα διαθέσιμα φρέσκα εποχιακά υλικά.

Dishes3

Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσετε την εμπειρία είναι με ένα αυθεντικό τιραμισού ή με τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, τη γλυκιά λεπτή ζύμη καλτσόνε, που είναι γεμισμένη με μασκαρπόνε, αυθεντική nutella και παγωτό βανίλια.

Τέλος, το Mezzaluna προτείνει ένα οικονομικό μενού για μικρά παιδιά, το «Μenu per bambini» με εύκολα πιάτα, όπως το σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτα και βασιλικό ή οι χειροποίητες παναρισμένες μπουκιές από στήθος κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες.

info
Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ. 210 6836828, www.mezzaluna.gr. Ώρες λειτουργίας: Δευτ. – Παρ., 18:00 – 01:00, Σάββ. – Κυρ., 11:00 – 01:00.