Πλέον δεν περιμένουμε το καλοκαίρι για να επισκεφτούμε την Καλαμάτα και τις ωραίες παραλίες της. Την επιλέγουμε όλο το χρόνο για το καλό φαγητό, που σερβίρεται στο νέο bar-restaurant Yiamas Gastro Bar.

IMG-8487-copy-HD,xlarge.1418873272

Λίγο η ανάγκη του μεσσηνιακού ξενοδοχείου Elite City Resort να προσφέρει αναβαθμισμένες παροχές εστίασης, λίγο οι εξαιρετικές μαγειρικές του Στέλιου Μπαρμπέα και εγένετο το Yiamas Gastro Bar, το νέο bar-restaurant με την προσεγμένη αισθητική όπου επικρατεί το ξύλο.

Το όνομά του παντρεύει την πιο δημοφιλή για τους ξένους ελληνική έκφραση “στην υγειά μας”, που έγινε “Yiamas” και τη λέξη γαστρονομία που έγινε “Gastro”. Όσο για την κουζίνα του; Εκεί ο Στέλιος Μπαρμπέας κάνει έναν ακόμη επιτυχημένο γάμο, συνδυάζοντας την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με τη σύγχρονη δημιουργική.

IMG-8598-copy-HD,xlarge.1418873348

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα παραδοσιακά προϊόντα, όπως λάδι, ξύδι, ελιές, τυρί, κρέας, ψάρι και λαχανικά, με τα οποία δημιουργούνται ξεχωριστά πιάτα με τις μαγειρικές να επηρεάζονται τεχνικά από τις γειτονικές παραδοσιακές κουζίνες της Ιταλίας, των Βαλκανίων και της Τουρκίας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν και οι μεζέδες, που φτιάχνονται με προσεγμένες πρώτες ύλες.

IMG-1619-HD,xlarge.1420130517

Ο sommelier Γιώργος Κουτραφούρης μας μυεί στον κόσμο των εκλεκτών κρασιών, μέσα από μία πλούσια λίστα επιλεγμένων οίνων, ενώ στη μεγάλη μπάρα του προσεγμένου και ζεστού Yiamas Gastro Bar δοκιμάζουμε cocktails, ποτά ή κρασί με θέα την πισίνα του ξενοδοχείου, τον μεσσηνιακό κόλπο και τις παρυφές του Ταΰγετου.

IMG-0737-HD,xlarge.1419813037

Αλλά επειδή στο Yiamas Gastro Bar η εμπειρία της διασκέδασης είναι ολοκληρωμένη, πέρα από τις γεύσεις δίνεται βάση και στη μουσική. Τις καθημερινές πρωταγωνιστούν οι ψαγμένες μουσικές επιλογές από Djs, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ τη σκυτάλη παίρνουν τα live με τους Γιάννη Τσότρα και Αλεξάνδρα Θεογιάννη, ενώ κάθε μήνα στο μουσικό μενού μπαίνουν και events με guests εμφανίσεις.

info
Yiamas Gastro Bar, Ναυαρίνου 2, Καλαμάτα, τηλ. 27210 22434, www.elite.com.gr