Προσεγμένες γεύσεις, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, καλή μουσική, live, σκάκι ή σκραμπλ στα διπλανά τραπέζια συνθέτουν τις αποχρώσεις του Άλικου, του εστιατορίου-πολυχώρου που άνοιξε πρόσφατα στου Ψυρρή.

Το κέντρο της Αθήνας αποτελεί πάντα ιδανική λύση για χαλαρές εξόδους -με την παρέα ή το έτερον ήμισυ- από εκείνες που ξεκινούν από νωρίς και λήγουν αργά τη νύχτα. Τους τελευταίους μήνες οι πυξίδες δείχνουν ένα νέο προορισμό, που είναι ένα και ένα για τέτοιες βόλτες.

IMG_20140530_133147

Ο λόγος για το Άλικο που άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο στην καρδιά της Αθήνας και μας καλεί να περάσουμε ευχάριστα, δοκιμάζοντας τα πιάτα που επιμελείται ο chef Χρήστος Τζαβαράκος. Οι νόστιμες προτάσεις του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων λουκάνικο γεμιστό με τυρί, απάκι “τουρλού” με γραβιέρα, πιπεριές, κρεμμύδι και κόκκινο κρασί, μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα λιαστής ντομάτας, πίτα με διάφορα τυριά, αρμπαρόριζα και γλυκόξινη σάλτσα μελιού, ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλο πολίτικο και χοιρινά μπριζολάκια. Πολύ καλή επιλογή και οι πίτσες, αλλά και το πεϊνιρλί με κιμά και αυγό, που όλα συνδυάζονται εξαιρετικά με κρασί, μπύρα, ρακή και τσίπουρο, ό,τι προτιμάει η παρέα.

IMG_20140628_112108

Για τις πρωινές και απογευματινές ώρες το Άλικο σερβίρει καφέ, ροφήματα και snacks για τις μικρές λιγούρες και εάν σας αρέσουν το σκραμπλ και τα επιτραπέζια, θα βρείτε εδώ το στέκι σας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στο Άλικο έχει βρει στέγη ο Όμιλος Σκραμπλ Αθηνών Πειραιώς. Στα άνετα τραπέζια του φιλοξενούνται πολύωρες μάχες, με νικητές και χαμένους να απολαμβάνουν πέρα από τις γεύσεις και καλή μουσική. Επιπλέον, συχνά φιλοξενούνται και live, ενώ στον διώροφο μεγάλο χώρο δεν είναι σπάνιο να συναντήσετε εκθέσεις, bazaar ή σεμινάρια.

info
Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή, τηλ. 210 3253272. Ανοικτά από το πρωί.