Το restaurant-bar του Golf Club της Γλυφάδας ανανέωσε την κάρτα του και ανέθεσε την κουζίνα του στον Γιάννη Στανίτσα.

Yannis Stanitsas 2

Η μοντέρνα αισθητική και η φιλόξενη ατμόσφαιρα του TSquare, εναρμονίζονται απόλυτα με την άφιξη του Γιάννη Στανίτσα που πρόσφατα ανέλαβε τα ηνία στην κουζίνα. Οι προτάσεις του σεφ και της ομάδας του είναι ένα γόνιμο blending της all day φιλοσοφίας που υπηρετεί ο χώρος και μιας κουζίνας με λογική πολυσυλλεκτική.

Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν το φινετσάτο ταρτάρ σολομού με wasabi, yuzu και καρπάτσιο ρέβας καθώς και οι λεπτές φέτες από μοσχάρι μαριναρισμένο σε yuzu, chilli και κόλιανδρο τυλιγμένες- όπως στο sushi- σε sticky rice. Άξια μνείας είναι επίσης και το πιλάφι σε τουρκική εκδοχή με τον γευστικό συνδυασμό του καβουρμά με φιστίκια Αιγίνης να γεμίζουν τον ουρανίσκο, αλλά και τα άγρια μανιτάρια που το μαγείρεμα σε σαγανάκι με κατσικίσιο τυρί και το αρωμάτισμα με τρούφα αναδεικνύουν ιδανικά τη γήινη γεύση τους.

Η ομώνυμη σαλάτα του εστιατορίου T-Square με πράσινα λαχανικά, τρυφερά φιλετάκια black angus και βινεγκρέτ από οξύμελι είναι μια δροσερή επιλογή ενώ ενδιαφέρον είναι και το ριζότο με κοτόπουλο και αυθεντικό τυρί ματσένγκο. Από τα ψάρια μας κέρδισε το ανάλαφρο φιλέτο σολομού T-Square που σερβίρεται με πουρέ πατάτας διακριτικά εμπλουτισμένου με wasabi και wakame με ένα όμορφο τελείωμα με μέλι και σόγια. Από τα κρεατικά, το κότσι από κατσικάκι μαγειρεμένο στο φούρνο με παραδοσιακές χυλοπίτες και φρέσκια λεβάντα συνδυασμένο με γλυκόξινο τυρί Θεσσαλίας είναι ένα πιάτο βαθιάς νοστιμιάς που μένει στο στόμα αλλά και στη μνήμη.

Ένα δροσερό αρωματικό εκχύλισμα από μέντα, ζαμπούκο και κυνόροδο με ένα κρεμώδες κέικ από πετιμέζι και σταφίδες θα ολοκληρώσουν γλυκά την παλέτα των γεύσεων, αν και εξίσου ενδιαφέρον είναι και το σοκολατένιο επιδόρπιο με τη σοκολάτα να παρουσιάζεται στην πιο βελούδινη εκδοχή της με νότες τριαντάφυλλου και «μπισκότο καρυδόπιτας».

_MG_3793

Σημειώστε ότι ακριβώς πάνω από το Τ-Square, τον Μάρτιο θα εγκαινιαστεί ένα νέο concept με έμφαση στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και στη διασκέδαση όλης της οικογένειας. Η κεντρική ιδέα περιλαμβάνει κυριακάτικο family brunch με μουσική, μεγάλο διεθνή μπουφέ, live cooking και άφθονο ποτό από τις 12.00 έως τις 17.00.

info
Glyfada Golf Gardens, τέρμα Κωνσταντίνου Καραμανλή, τηλ: 211 1838648, 6986 646963, www.golfglyfada.gr