Με καλοκαιρινή αύρα, υπέροχη θέα και αρμονικό συνδυασμό γευστικών και οινικών επιλογών, το εγχείρημα του Λευτέρη Λαζάρου στο καλοκαιρινό του πόστο τείνει να γίνει από τις τοποθεσίες που θα αγαπηθούν.


Η θέα της μαρίνας από το εστιατόριο είναι μαγική

Έκανε πρεμιέρα πριν από 6 μόλις μήνες στο ισόγειο του κτηρίου απέναντι από τη σάλα του Βαρούλκου και δοκιμάσαμε τις γευστικές του προτάσεις σε ένα preview λίγο πριν ανοίξει επίσημα τις πόρτες του στο κοινό. Ήταν σίγουρα ένας από τους πιο δημιουργικούς τρόπους να συμπληρώσει ο σεφ τη μαγειρική του δράση με ένα ακόμα «παιδί», όπως συνηθίζει εξάλλου να το αποκαλεί. Στο χειμερινό γευστικό γήπεδο ο σεφ έπαιξε σε γνώριμα λημέρια με τη δημιουργική ψαροφαγία να αποτυπώνεται στα πιάτα του σε μια από τις πιο προσεγμένες εκδοχές της. Ωστόσο, στην καλοκαιρινή βερσιόν του Bites & Wine, που μετακόμισε στην ταράτσα του ίδιου κτηρίου, η κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου δίνει πάσα στο κρέας με επιλογές που σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος.


Μοσχαρίσιο καρπάτσιο με μαγιονέζα, σπόρους μουστάρδας, φλοίδες παρμεζάνας και καρότο (πάνω), γλυκό burger από σου με μους σοκολάτα, ζελέ από μάνγκο και γκανάζ από φραμπουάζ (κάτω)

Από τα πιάτα που δοκιμάσαμε θα σταθώ στο μοσχαρίσιο καρπάτσιο με μαγιονέζα, σπόρους μουστάρδας, φλοίδες παρμεζάνας και καρότο που ήρθε στο τραπέζι συνοδεία μιας σαλάτας με φρέγκολα, πεπόνι και προσούτο. Οι γεύσεις συνδυαστικά απλές χωρίς ισχυρές εντάσεις, όπως η καλοκαιρινή παλέτα απαιτεί, συνοδευόμενες άψογα με το ανάλογο κρασί. Στο ίδιο μοτίβο και το βιτέλο τονάτο, με σάλτσα τόνου και κάππαρη, ένα πιάτο κλασικό, που γεφυρώνει χωρίς περιττές φλυαρίες τη γη με τη θάλασσα. Δυνατά χαρτιά του μενού είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα με βελούδινο πουρέ γλυκοπατάτας που ο σεφ αρωματίζει με ξύσμα λάιμ και θυμάρι, ένα βαθιά νόστιμο πιάτο με comfort χαρακτήρα. Το κριθαράκι που χυλώνεται στη λογική του ριζότο με τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας συγκαταλέγονται στις value for money προτάσεις που προσεγγίζουν ουσιαστικά τη φιλοσοφία της κουζίνας της θαλπωρής ενώ το mini γλυκό burger του chef patissier Θοδωρή Μωυσίδη με ένα αέρινο σου με μους σοκολάτα, ζελέ από μάνγκο και γκανάζ από φραμπουάζ ήταν ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας.

info
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ. 210 5228400
Ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο από τις 19.30
Κόστος: €30-€35/ άτομο

Δείτε επίσης
Λευτέρης Λαζάρου: «Η ζωή μου όλη»

Ο Λευτέρης Λαζάρου «κεντάει» με tapas σε νέο χώρο στον Πειραιά