Ύστερα από 10 χρόνια παρουσίας στην αθηναϊκή ζωή, το Vezené δημιουργεί τη νησιώτική του εκδοχή στη Σαντορίνη στο ξενοδοχείο Cavo Tagoo.

Πέρα από την καθηλωτική θέα στην Καλντέρα, στο εστιατόριο ξεχωρίζει η ιδέα της «Ανοιχτής Φωτιάς». Πρόκειται για μια ευέλικτη ιδιοκατασκευή, μια εστία μήκους τριών μέτρων, που εμπνεύστηκε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης Άρης Βεζενές. Με στοιχεία από την ελληνική παράδοση, η μοντέρνα προσέγγιση της ελληνικής σχάρας διαθέτει πολλαπλές θέσεις ψησίματος σε διαφορετικά ύψη για να ψήνονται με ακρίβεια ψάρια, κρέατα και λαχανικά. Το ξύλο της ελιάς και οι κληματόβεργες, υλικά ταυτισμένα με την Ελλάδα, αποτελούν τις βασικές καύσιμες ύλες και ενισχύονται με αρωματικά ξύλα.

Η κουζίνα χρησιμοποιεί γάρο, αγουρίδα και οξύμελι, σπιτικό ξίδι από σαντορινιές ποικιλίες σταφυλιών, λάδι αρωματισμένο με μαϊντανό και καυτερή πιπεριά που αλείφονται με βούρτσες θυμαριού και δεντρολίβανου, πάνω σε κρέατα και θαλασσινά. Το κλασικό λαδολέμονο αποκτά τη γευστική ένταση που του δίνουν ψητά λεμόνια, το περγαμόντο και το κουμκουάτ. Από τη μία, καλοσιτεμένες Côte de Boeuf και Onglet, πικάνια αρνιού και σιτεμένο πρόβατο. Από την άλλη, γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, χριστόψαρα και σκορπίνες, θαλασσινά από το Αιγαίο και το Ιόνιο, καρυκεύονται με το άρωμα της θράκας. Από τις κρεμασμένες πάνω από τη φωτιά χύτρες αναδύονται αρώματα και σε τηγάνια πάνω της μελώνουν τραχανότα, σπαγγετάδες και γιουβέτσια, ενώ στον ξυλόφουρνο ψήνονται ανοιχτά flat bread, μελιτζάνες, χέλια, χταπόδια και καπνίζονται οι ζωμοί που χρησιμοποιούνται στις παρασκευές.Το μενού συμπληρώνεται από ελληνικά crudo αρτυμένα με λεμόνι, μανταρίνι, ελαιόλαδο, δυόσμο, μάραθο και φυσικά τα δημοφιλή πιάτα του Vezené, όπως η αχινομακαρονάδα, το παστίτσιο – ταρτάρ και τα αχνιστά όστρακα σε Ασύρτικο κρασί.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πολύ προσεγμένα, ενώ το μαγαζί είναι γνωστό για την οικολογική του συνείδηση. Μάλιστα, εφαρμόζει σταθερά το nose-to-tail ήθος οικολογικής διαχείρισης, αρνάκι, κατσικάκι, πουλερικά και ασυνήθιστες κοπές βοδινού από σπάνιες αυτόχθονες ράτσες που καθιέρωσε στην Ελλάδα το Vezené, σιτεύονται σε ειδικό θάλαμο αργής ωρίμανσης εντός του εστιατορίου στην Σαντορίνη, αποκτώντας πολυσύνθετη γεύση, με τη γνωστή πλέον τεχνογνωσία.

Καλοκαιρινή χαλαρότητα και κοσμοπολίτικη απλότητα
Η fine comfort εκδοχή του open fire grill συνδυάζει την καλοκαιρινή χαλαρότητα με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Η εμπνευσμένη λίστα κοκτέιλ δένει με τη μουσική στα αναλογικά deck από την ομάδα του Birdman με καλεσμένους DJ από Λονδίνο και Παρίσι.
Τα πρώτα τραπέζια σερβίρονται στις έξι το απόγευμα, σε αναμονή για το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Η κάβα ακολουθεί το πνεύμα και την ολιστική προσέγγιση του Vezené με ποιοτικά ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού, ενώ τα χειροποίητα κεραμικά πιάτα που δημιούργησαν ειδικά για το Vezené Santorini καλλιτέχνες κεραμίστες, ξεχωρίζουν για το υψηλό επίπεδο τεχνικής τους εμπνευσμένο από τα φυσικά πετρώματα της θηραϊκής γης. Η πισίνα του Cavo Tagoo είναι ανοικτή από το πρωί, ξεκινά με πρωινό, lunch και ειδικό pool menu, όλα υπό την επιμέλεια του Vezené Santorini.

info
VEZENÉ Santorini, Hotel Cavo Tagoo, Hμεροβίγλι, Σαντορίνη, τηλ. +30 22860 28900.

Photo Credtis: Vezené Santorini 

Δείτε επίσης:
Chef’s Table: Άρης Βεζενές (Vezene)

Πίτσα με αλεύρι αμυγδάλου χωρίς γλουτένη (keto – friendly)

Μήπως φταίει ο πάγος που δεν βγαίνουν καλά τα κοκτέιλ; Μixologist απαντά…